Man siger jo, at ud af mørket kommer lyset. Og det kommer til at passe en mørk vinteraften i den østjyske landsby Træden i begyndelsen af februar, hvor lyset i form af musik vil strømme ud. Efter at måtte udsætte forårets planlagte festival er Træden Winter Folk atter klar, nu for tredje gang.

Vesselil

Efter at have afholdt festival hvert andet år (2017 og 2019) blev der desværre ikke nogen festival i Træden sidste år. Men 4. og 5. februar 2022 går det igen løs i hhv. forsamlingshuset og kirken, hvor man lørdag 5. februar kan lytte til Kom Vi Løber, Vesselil, Tuhaf, Mads Mouritz og Samantha Whates, efter at det lokale band Dreamville åbner vinterfestlighederne om fredagen.

Lørdag kan man så på hyggelig vis gå den lille tur mellem kirke og forsamlingshus og få mulighed for en lille snak med de øvrige publikummer, og ellers er der fællesspisning i forsamlingshuset, hvor der bydes på lokale økologiske råvarer. Maden er inkluderet i billetprisen på 550 kr., som dækker begge dage og aftensmad lørdag. Der kan købes billetter via linket https://www.facebook.com/traedenwinterfolk

Under festivalen kan man jo passende hylde den ene af arrangørerne, Ida Wenøe, der netop er blevet kåret som Årets Dansk Rootsnavn 2021! Singersongwriteren er fortjent blevet belønnet for i mange år at holde fast ved sin genre og stil i forhold til både hendes tekster og musik.

Øverste foto: Ida Wenøe foran kirken i Træden, som er det ene spillested under festivalen-