Harald Haugaard

Harald Haugaard

Onsdag 6. maj går det igen løs i det sønderjyske og nordtyske, når Folk BALTICA løber af stablen med åbningskoncerten i Alsions koncertsal i Sønderborg. Festivalen har som tema musik fra Østersøen til Vesterhavet, og desuden vil der blive mulighed for at høre musik fra Holland, Skotland, England og Shetlandsøerne.

Selve åbningskoncerten bliver med folkBALTICA ensemblet og Harald Haugaard Band foruden diverse solister. Torsdag til og med søndag vil der være musik på mange spillesteder. I det sønderjyske er det i Løgumkloster, Broager, Nordborg og Aabenraa, og der er ikke mange kilometer til mange af koncerterne i det nordtyske.

Man kan glæde sig til at høre violinisten Rune Tonsgaard Sørensen, også kendt fra Dreamers’ Circus, finske Johanna Juhola, Nikolaj Busk, Mikkel Grus, Sune Rahbek og Peter Uhrbrand fra Fanø. Sidstnævnte spiller også sammen med Sonnich Lydom og Seamus Cahill i trioen ULC, der vil præsentere Fanømusik i Eckernförde. Desuden bliver der mulighed for at lytte til Trio Mio, Tumult, det britiske band Flook og den tyske trio Kalüün D. Dreamers’ Circus spiller i Flensburg fredag eftermiddag samt fredag aften i Büdelsdorf. Samme aften kan man i Husum møde kvintetten Baltic Crossing med musikere fra tre lande.

Baltic Crossing

Baltic Crossing

Man kan også melde sig til workshops, hvor bl.a. Kevin Henderson fra Shetland vil svinge violinbuen. Og så kan der nok blive storm over Flensburg, når Kevin Henderson som medlem af Fiddlers’ Bid spiller op til fest lørdag aften ved en koncert, hvor skotske Dougie McLean også står på scenen.

Det skal også nævnes, at Carl Nielsen Folk Band give koncert i Engelsby søndag eftermiddag, mens de to instrumentalbands Baltic Crossing og Fiddlers’ Bid mødes i Broager. Om aftenen går det løs i St. Marienkirche i Flensburg med flere af de ovennævnte bands og musikere.

Udførligt program og billetinformation via hjemmesiden: http://www.folkbaltica.de/

Fiddlers' Bid. Fotos Per Dyrholm

Fiddlers’ Bid. Fotos Per Dyrholm