Nomineringerne til de syv DMA rootspriser er klar. Det blev for nogle dage siden afgjort ved en event i Bjert Gamle Brugs, som nu er spillested og moderne markedsplads. Det skete i samarbejde med spillestedet Godset i Kolding. Arrangementet blev livestreamet, for den digitale tid kalder på mere interaktive formater og onlinetilgængelighed, fortæller Torben Eik Jacobsen, daglig leder for Tempi, der nu helt har overtaget DMA-uddelingen. Den foregår på Alice i København d. 29. november.

Emma Elmøe

Det behov er kun blevet større og også understreget af de begrænsninger, som coronaen har lagt på koncerter og forsamlinger. Udover det oplever vi en stigende efterspørgsel på rootsmusikken, og det lægger op til nye samarbejder og partnerskaber, siger han også. Der er stor mangfoldighed og diversitet i roots’en og masser af liv i rødderne.

En fag- og særjury har valgt de nominerede blandt de indstillede udgivelser og artister, og det er folkemusikerne, som er løbet med flest nomineringer. De nominerede i de forskellige kategorier er:

Årets Danske Rootstrack: Inver med Crack On. Marc Facchini – Dig og Mig. Andreas Tophøj & Rune Barslund – The Kerry Polska. Kalaha – Eymen. Dreamers’ Circus med Blue White Gold.

Helene Blum Fotos: Per Dyrholm

Som Årets Danske Rockkomponist er de tre medlemmer af Dreamers’ Circus hver for sig nomineret for albummet Blue White Gold, altså Nikolaj Busk, Rune Tonshøj og Ale Carrr. Desuden er Helene Blum nomineret for Strømmen og Gustav Rasmussen & Blicher for Afrotropism.

Årets Danske Rootsudgivelse: Dreamers’ Circus – Blue White Gold. The Kutimangoes – Afrotropism. Tophøj & Barslund – Trails & Traces. Inver – Heading Out. Fastpoholmen med Camping Orchestern.

Årets Danske Rootnavn: Emma Kragh-Elmøe. Helene Blum & Harald Haugaard. The Kutimangoes. AddisAbabaBand. Stundom.

Årets Nye Danske Rootsnavn: SKARN, Tuhaf. Inver. BaBalance. Trio Svin.

Årets Danske Rootslivenavn: Mames Babegenusch. Faratuben. VÍÍK. Ipek Yolu. Dawda Jobarteh. Vesselil.

Og endelig Traditionsprisen: Orhan Özgur Turan. Mads Hansens Kapel. Henrik Goldschmidt. Kristian Bugge. Nordisk Dans.

Øverste foto: Dreamers’ Circus i Phoenix, Arizona i foråret.