Det gør den med en helt særlig koncert på søndag 16.september, og det foregår i Metronomen kl. 15. For klubben har fået den gode ide at samle hele tre mesterviolinister på den danske folkemusikscene, nemlig Ditte Fromseier, Peter Uhrbrand og Klaus Pindstrup på én og samme scene, og det bliver 100 procent akustisk.
De tre fremragende violinister er vidt forskellige, men alle er de fra folkemusikkens øverste hylde. Alle tre spiller traditionel musik fra deres hjemstavn, men arbejder også med musik fra andre genrer og med selvkomponeret musik. Her har du chancen for at nørde traditionel dansk violinmusik på topplan – og meget mere. Musikerne vil være på scenen samtidig og på skift fortælle om deres musik og traktere deres violiner. Men mon ikke Peter Uhrbrand også har et par numre for klaver og Ditte Fromseier et par sange? Gå ikke glip af tre af de absolut mest markante mesterspillemænd på den danske scene.
Ditte Fromseier er både violinist og sanger – og opvokset på Bornholm, hvor hun allerede fra fireårsalderen spillede både klassisk og folkemusik. Ditte er uddannet fra såvel Det Fynske Musikkonservatorium som University of Limerick i Irland, og hun har rejst med sin musik over store dele af verden inklusive hele Europa, Storbritannien, Canada, Australien og New Zealand. Herhjemme er hun ikke mindst kendt fra guitar/violin-duoen Fromseier Hockings, strygertrioen Fiolministeriet og folk/world bandet Himmerland.
Klaus Pindstrup er fra Skørping syd for Ålborg. Han har lært hos den store Himmerland-spillemand Otto Trads (1904 – 89) og hos Rebildspillemændene, som han har spillet med, siden han var dreng. Pindstrup er således specialist i det himmerlandske spillemandsrepertoire, men er samtidig også klassisk uddannet fra Musikkonservatoriet i Aarhus. Han er især kendt for sit samarbejde med Rebildspillemændene, Klaus Pindstrup Trio og Souvenirs.
Peter Uhrbrand (1953) er foruden violinist også pianist. Oprindeligt kommer han fra Vejle, men har i nu mere end 40 år boet i Sønderho på Fanø. Han stod i lære hos de berømte spillemænd Brinch-brødrene, som desværre ikke lever længere. Uhrbrand mestrer nu omkring 100 af de 125-130 traditionelle dansemelodier, man kender fra Fanø, og blev i den forbindelse udnævnt som rigsspillemand for nogle år siden. Han er kendt for sit arbejde i bands som ULC, Det Yderste Hav, Jæ’ Sweevers og Uhrban Stöjband.
CPH Folk Club fortsætter i fin stil med i alt syv koncerter i efteråret 2018. Næste gang bliver d. 27. september med den walisiske harpenist Robin Huw Bowen, og det 11. oktober kommer og Dezi Donnelly med deres flotte fløjte & violinsamarbejde. Sæsonen slutter d, 29. december med en jule- og støttekoncert. Desuden kan man jo godt begynde at glæde sig til Copenhagen Irish Festival, der finder sted D. 2. og 3. november på Vanløse Kulturstation – med kæmpenavne som Altan, Dervish, Karan Casey og Cara Dillon.