DSC_1300Det velrenommerede hotel og spisested i Gl. Skagen, Ruths Hotel, er i år værter for to officielle koncerter. Den første med den canadiske singersongwriter Melanie Dekker og den danske slagtøjsekspert Christine Dueholm.

Normalt er det de populære lækre fiskeretter med muslinger, kæmperejer og hummer med mere, der dominerer det hyggelige spisested, så derfor var Skagen Festivalens musikalske anretning en populær dessert.

Melanie Dekker præsenterede sine mange populære numre, og havde også et par nye med på repertoiret. De var tilpasset efter, at hun for første gang skulle spille sammen med Christine Dueholm, der var specielt ”headhuntet” til de tre koncerter,som parret gav under festivalen.

Christine Dueholm kunne også bruge hele kroppen som instrument.

Christine Dueholm kunne også bruge hele kroppen som instrument.

Samarbejdet gik over al forventning, da den danske percussionist med ”sikre hænder” forstod at bruge sine til lejligheden nyerhvervede og spændende slagtøjsinstrumenter, ikke mindst den nye Cahon, som blev brugt med stor følsomhed. Det var canadierens repertoire, dervar på programmet, så derfor var det op til Christine Dueholm at følge Melanie Dekkers sæt-liste. Men der var god kemi mellem de to musikere, så det gik over al forventning, ikke mindst når man har i baghovedet, at de to aldrig havde spillet sammen inden deres første koncert torsdag.

”Maybe this is heaven” sang Melanie Dekker, og det var det for en stund på Ruths Hotel.

Lørdag kl. 13.30 er Ribe Danse- og Spillemandslaug at finde på Ruths Hotel.