I oktober får hhv. København, Aalborg, Aarhus og Esbjerg besøg af det store, unge band Spöket i Köket, som har medlemmer fra Sverige, Danmark og Belgien. 2. oktober lægger Montmartre scene til, 3. oktober Huset i Hasserisgade og 4. okt. bliver det Atlas under Aarhus Folk Festival. Den sidste af de fire koncerter bliver først d. 19.10. i Huset i Esbjerg.

Man kan glæde sig til overflødighedshorn af fængende folk spillet af 10 unge, dygtige folkemusikere. De diverterer med et miks af traditionelle folk-instrumenter som violin, fløjte, mandolin og harmonika – og serverer dem sammen med klaver, guitar og kontrabas, generøst krydret med saxofoner, trompet og trækbasun.

Det giver naturligvis det store band et saftigt, stærkt og personligt udtryk. Publikum får traditionel folkemusik og moderne bigbandmusik på én og samme tid eller afvekslende, og repertoiret blander ny og gammel vise- og spillemandsmusik fra Sverige, Danmark, Norge, De Britiske Øer og fra Canadas provinser.

Spöket i Köket udgav tidligere i år deres andet album ”Château du Garage”, som blev flot modtaget af anmelderne. Her på rootszone.dk skrev Nils Thorlund bl.a.: ”Når hele dette veritable overflødighedshorn emmer af solide spilletekniske og musikalske kvalifikationer, serveret med oprigtigt smilende fornøjelse, kan det ikke gå galt. Det gør det heller ikke. Chateau de Garage er en kraftpræstation”.

Skal vi ikke lige nævne dem alle sammen og starte med det danske medlem Mads Kjøller-Henningsen på fløjter/drejelire/sang; Nisse Blomster, guitar/mandolin/sang/fødder; Linnea Aall Campbell, violin; Lies Hendrix, harmonika; Erik Bengtsson, kontrabas; Emma Engström, klaver; Albin Lagg, trompet; Ella Wennerberg, trombone; Erik Larsson, tenorsax/klarinet og Henrik Büller, alt- og barytonsax.

http://madskh.dk/spoket-i-koket/