”Fantastisk, endnu et nyt, flot arrangement af et af Skotlands allerbedste bands”.  ”Et stærkt emne som årets udgivelse”. ”Fyldt med sødme og lidenskab, et smukt album”.

Det er blot nogle af de skotske mediers meninger om Malinkys seneste udgivelse ”Far Better Days”, som de uden tvivl vil præsentere på deres kommende Danmarksturne, der begynder lørdag 4. marts på Halkær Kro. Derfra drager kvartetten, som blev dannet i 1998, rundt i landet med koncerter i Sabro, Svendborg, Ærø, Idon-Råsted, Haslev og slutter lørdag 11. marts i Asnæs.

Malinky er kendt som fortolkere af den skotske sangtradition, ikke mindst fordi alle bandets medlemmer bidrager med vokal, og bandet har været kåret som Folk Band Of The Year, ligesom flere af medlemmerne har vundet diverse hæderspriser. De har tidligere spillet i Danmark, bl.a. var de i Tønder allerede i 2000.

Bandet består af Steve Byrne på guitar, mandolin og bouzouki, og nordirske Mark Dunlop, der spiller fløjte og bodhran, og de har begge har været med fra starten. Bandet blev udvidet med cello, da Fiona Hunter kom med i 2004 og violinisten Mike Vass, som var med fra 2008 til 2010, og så fik de comeback i 2013.

Det nyeste album udkom for lidt over et år siden – det femte i rækken af udgivelser fra Malinky.

http://malinky.com/