Igen mandag og derfor igen folkemusik med diverse krydderier i den fine, gamle Harmonipavillon. I aften er det bandet Skenet fra Bollnäs i Hälsingland, der kommer med spændende musik – en skønsom og meget personlig blanding af musik fra 1800-tallet og bandets egne numre.

De er skrevet af søskendeparret Lena og Staffan Jonsson, som spiller hhv. fiddle og guitarer (også el), mens Johan Mörck tager sig af bas og moog-synth og Nicklas Bertilsson tager trommerne.

Det unge band, der har kendt hinanden og spillet sammen siden den tidlige skolealder, udgav i marts albummet ”Allting rullar”, og det har bl.a. ført til, at de til september får mulighed for at give en showcase på den store, norske festival Folkelarm.

Mundo Mandagene i Harmonipavillonen har ikke haft så meget at juble over i forhold til forårets dårlige vejr, men der er nu ofte et pænt antal publikummer. Nogle tager det hele med, mens andre stopper op og lytter til tre-fire numre. De gange, hvor solen pludselig kaster nogle lune stråler og lys over koncerten, stiger stemningen mærkbart. Senest oplevede jeg Baltic Crossing, der blev velsignet med ganske godt vejr, men som også med Kristian Bugge i spidsen ved, at lytterne – udover af musikken – skal fanges ind med gode ord om sangene, om bandet – og også gerne noget sjov.

Skenet er på kl. 19, og jeg har en fornemmelse af, at de er glimrende og kommer ud over scenekanten.

http://www.skenetmusic.com/