Thy-bandet med brødrene Simon og Thomas Alstrup som forgrundsfigurer gav en mindeværdig koncert på Open Air, som tryllebandt det store publikum, der nød aftensolens sidste stråler.

jonah blacksmith

Jonah Blacksmith

Filmen om brødrenes bedstefar Johannes er efterhånden ikke ny mere, men alligevel en gribende historiefortælling, som bandet forstår at supplerer med deres nutidige folkrock. Mange blandt publikum måtte knibe en tåre undervejs i den melankolske historie, der også var fyldt med lune og humor. Foruden de to velspillende brødre består bandet af fætteren Lasse Alstrup, Jon Bisgaard Kjeldsen, Søren Poulsen, Thor Kortegaard og Søren Bigum.

jonah blacksmith

Jonah Blacksmith – Her kan Thomas Alstrup gense sig selv i filmen.

Australske William Crighton (øverste foto)  var fyr og flamme fra begyndelsen af sin koncert lørdag ”morgen” i Telt 2. Den karismatisk sanger gav en kraftfuld og intens koncert, der fik vækket eventuelle søvnige tilhørere. Allerede under åbningsnummeret I Want My Money Back fik han publikum til at synge med, for som han sagde, ”det var jo tæt på midnat i mit hjemland, så  det er tid til at feste”. Han virkede nærmest som en vred og bitter ung mand i de første par numre, som havde et budskab han, skulle af med.

Han var en storm i cowboystøvler, der ikke stod stille ret lang tid af gangen og med et skæg, der ville gøre enhver julemand misundelig. Hans tekster havde ofte et religiøst tilsnit, men ellers var det hans hjemland, teksterne var centreret om. Det blev et brag af en koncert, som de ”morgenfriske” publikummer sent vil glemme.

Herunder fotos af William Crighton med band.

William crighton William crighton William crighton William crightonWilliam crighton

William crighton William crighton