Mens EM-fodbolden stadig ruller og både Wimbledon, og Tour de France påkalder stor opmærksomhed, så er der også masser af muligheder for store oplevelser på sommerens festivaler. Og lige om lidt er det en af de største folkemusikfestivaler, nemlig Skagen Festival.

Louise Hammershøj

Lars Lilholt

Den åbner torsdag 4. juli, hvor der om formiddagen forventes et stort rykind af børnehaver, dagplejemødre og andre interesserede, når dørene åbnes i Kultur- og Fritidscentret med børnekoncert med kvartetten Phønix. De kan nok forvente en meget underholdende koncert til glæde for både små og store. Phønix har stor spændvidde og spiller også samme sted om aftenen. Kan man komme til begge koncerter, vil man kunne opleve deres store alsidighed.

Aftenprogrammet indledes med den talentfulde singersongwriter Louise Hammershøj med seksmandsband , og det bliver hendes debut på en festivalscene, efter at hun sidste år vandt en talentpris. Lars Lilholt Band slutter aftenen af med deres store katalog af kendte sange.

Allan Taylor

På Havnescenen optræder også en god blanding af nyere og mere rutinerede musikere. Der står ikke mindre end ni unge musikere på scenen, når Ara Macao med rødder i det århusianske åbner koncerterne kl. 12.00. Mads Toghøj Band gav en flot koncert ved Strib Vinterfestival og er nu på hjemmebane, og så er det tid til Baby Did A Bad Thing, Grassolin og den norske kvartet Rotlaus. Aftenen afsluttes af 50-års-jubilæumsgruppen Slåbrock Band.

Pernille & Stephen Quigg

På Torvescenen kan man bl.a. møde den velspillende– og velsyngende dansk/skotske duo The Quiggs, et af de allerbedste irsk-inspirerede danske bands Tradish, og så kan man opleve engelske Allan Taylor, som er tæt forbundet med Skagen Festival og gang på gang har fornøjet publikum. . Desuden kan man høre Chris og Mads, Mallemuk og den nordjyske kvintet Second Hand.

Dette er kun, hvad man kan opleve torsdag! Se hele festivalens program på https://skagenfestival.dk/