Med starten på det nye år er det også blevet tid til vinter- og forårsfestivalerne, og der er heldigvis mange på vej. Den første løber af stablen lørdag 2. februar med endags-festivalen Træden Winter Folk, som afholdes i det østjyske for anden gang. Efter debuten for to år siden blev de to unge, lokalt fødte festivalarrangører Ida Wenøe og Martin Fehr Therkildsen nødt til at springe over i 2018 på grund af travlhed. Men nu har de to fået et flot program på benene til de ca. 12 timers musik på byens to spillesteder i henholdsvis kirk en og forsamlingshuset.

Therese Aune Foto: Mike Menzel

Det er således lykkedes at få et par musikalske scoops på programmet. Klokken 13 åbner Magnus Knudsen festivalen i forsamlingshuset. Den unge guitarist og bassist spiller folkelig punk og rock, og med sine friske attituder bliver han uden tvivl et populært bekendtskab.

Så går turen i bogstaveligste forstand til kirken, hvor Anne Dorte Michelsen står klar til en intimkoncert. Den nu 60-årige sangerinde behøver nok ikke en nærmere præsentation efter en flot periode med Tøsedrengene og Venter på far foruden en lang solokarriere. Som Ida Wenøe fortæller: ”Jeg hørte Anne Dorte i min bilradio en dag med sangen ”Sig nærmer tiden”, og så var jeg helt færdig og skulle bare have hende til vores festival. Jeg er meget glad for, at det lykkedes”.

Ida Wenøe

Den unge sangerinde og sangskriver fortæller videre: ”Jeg mødtes med Martin løbende i løbet af sommeren sidste år og også med folk fra lokalmiljøet fra Tinning Træden Musikforening, der har hjulpet med mange ting. De er jo alle i lokalmiljøet hele tiden, så det betyder rigtig meget for os, at de har været aktive med arrangementet. Ligeledes har cafeen i forsamlingshuset støttet os og sørger for mad under festivalen. (Der er eksempelvis medregnet et måltid mad i billetprisen).

Når Anne Dorte slutter sit sæt i kirken, står trioen Skammens Vogn på scenen i forsamlingshuset. De har spillet sammen siden 2005 og har netop lavet et nyt album, og de er kendt som dygtige sangskrivere i indie- og singersongwriter-genren. Så håber arrangørerne på, at vejret er til en lille gåtur i området, inden der er fællesspisning. Derefter spiller Who killed Bambi i kirken efterfulgt af norske Therese Aune, der er en nærværende sangskriver, som ikke er bange for at eksperimentere med sin musik. Københavnske Julie Marie præsentere sin folkpop, og mon ikke også man kan være heldig at høre Ida Wenøe i løbet af koncerten. Hun udelukker det i hvert fald ikke.

Og så sluttes aftenen med lidt af et brag, når Basco spiller som sidste band i forsamlingshuset. Det bliver uden tvivl et festfyrværkeri med både nordiske, engelske, keltiske og amerikanske melodier i bandet sædvanlig både traditionelle og utraditionelle stil, suppleret med gode historier. Det er som vanligt Hal Parfitt-Murray, Ale Carr, Andreas Tophøj og Anders Ringgaard, der energisk tager os med på deres musikalske rejse.

https://www.youtube.com/watch?v=zKPM78CmoaI