Aoife O’Donovan kræver nærmest ingen yderligere præsentation. Som en af de kendteste folk/americana-sanger/sangskrivere i de seneste år har hun heldigvis besøgt Danmark jævnligt, og nu kommer hun igen lige om lidt. Hun skulle have optrådt med Den Danske Strygekvartet i 2020, og her behøver jeg snart heller ikke forklare, hvorfor dette ikke blev til noget (men jo, Corona).

Som første koncert på den kommende Europa-tur besøger hun os igen d. 25. januar, hvor hun går på scenen i Bremen Teater, København kl. 19.30 sammen med netop strygekvartetten. Og vi er nok mange, der forventer en flot og spændende omend nok også seriøs og stramt planlagt koncert. For mon ikke arrangementer og partiturer er nedskrevet og fastlagt? Men hvad vil de spille? Hendes ”Nebraskaprojekt”, som man kunne opleve på Tønder Festival er det nok ikke.

En ”Best of O’Donovan”- koncert ville nok ikke behøve Den Danske Strygekvartet, så derfor håber jeg, at vi får sange fra O’Donovans kommende album, ”All My Friends”, at høre. Vi kunne være vidner til en slags premiere, selv om teksterne er over 100 år gamle.

Den Grammy-vindende sangerinde har nemlig fået adgang til breve og taler fra suffragetten Carrie Chapman Catt. Hun og hele bevægelsen kæmpede for kvinders rettighed til at stemme. Ud fra dette materiale blev hun inspireret til at sætte moderne og personlig musik til det at være kvinde i USA i 2024.

Albummet har hun produceret sammen med sin mand Eric Jacobsen og Darren Schneider. Det udkommer d. 22. marts.