De to rutinerede folkemusikere, Maja Kjær Jacobsen og Søren Vinther Røgen (pressefoto øverst), har slået sig sammen under navnet MASKINERI – og de lover hårdtslående midtjysk folkemusik, der er som Midtjyllands landskab: På den ene side af højderyggen finder man bakker, dale og fredfyldte skovsøer. På den anden ligger den ubarmhjertigt flade hede, som er vild og tovlig (med et godt jysk ord) – og samme vildskab med mere finder man i duoens mange polkaer, hopsaer og mazurkaer!

MASKINERI, som de skriver med versaler, udgøres som nævnt af violinist og sanger Maja Kjær Jacobsen, kendt fra bl.a. Fru Skagerrak og for sit årelange duosamarbejde, Maja & David, med David Boulanger fra Quebec, og guitarist Søren Røgen fra bl.a. Trolska Polska. De er begge topuddannede musikere og fra hhv. Virklund og Engesvang ved Silkeborg – ægte midtjyder – selv om Søren har Göteborg som base.

Det startede med, at Maja fandt en nodebog efter spillemanden Anders Top Andersen fra Kragelund – nedskrevet mellem 1892 og 1897. Den lå gemt på Engesvang Lokalhistoriske Arkiv på Engesvang Skole, som var Sørens gamle folkeskole. Resten er historie, så at sige – en historie, der for alvor går i gang nu. De to siger selv, at de fire elementer, der udgør MASKINERI, er leg, respekt, tradition og eksperimenter. Og det lyder som et rigtig spændende initiativ fra to dygtige musikere.

Koncerten foregår onsdag 9. august fra kl. 19 til 21 på Bråddenhøjvej 22 i Ulstrup. Dørene åbnes 18.30, og entre koster 100 kr., som kan betales kontant eller via MobilePay. Man bedes tilmelde sig, da der kun er 45 pladser. Det gør man ved (straks!) at skrive til arrangøren Conny Katharina@hotmail.com – og hun sælger kaffe, kage, øl og vand for en femmer pr. stk.

www.maskineri.nu