signe nSigne Nørgaard udgav for få uger siden sit første album ”Hjertelyd”. Den blev til efter et besøg på Færøerne i 2010, hvor hun for alvor bestemte sig for at komme på banen.

Men de første spæde skridt blev allerede taget i barndommen. Hun voksede op på Ryslinge Højskole, hvor hendes forældre var lærere. Så i hjemmet lå højskolesangbogen altid inden for rækkevidde. ”Jeg gik på den lokale friskole, som var meget musiskorienteret. Der var således klassebands, kor, bigband og rytmegrupper,” fortæller Signe Nørgaard og forklarer også, at hun begyndte at gå til klaverspil som syv-årig, og i fjerde klasse begyndte hun på musikskolen.

”Vi havde morgensang hver dag, så både sang og musik har altid været en naturlig del af mit liv,” forklarer hun og siger: ”På Vandel Efterskole skrev jeg min første sang. Det var en godnatsang til min nieces barnedåb. Det føltes meget naturligt for mig allerede dengang, men der gik mange år, inden jeg rigtig fik begyndt.”

Hun tog det første seriøse skridt mod et album, da hun i 2010 rejste til Færøerne på en måneds ophold: ”Det var en bevidst beslutning, som jeg længe havde gået og taget tilløb til. Året før havde jeg været på Island og var blevet fascineret af de store vidder og i det hele taget inspireret af de nordiske lande. Tidligere har jeg rejst i Brasilien og Cuba for at hente inspiration, men efter jeg er blevet lidt ældre, har det været naturen, hvor man kommer til at føle sig lillebitte, der har tiltrukket mig. Så det var nærmest at blive nulstillet at komme til Færøerne.”

Her fandt hun ro og storhed og sugede til sig, og hun endte med at skrive fem sange. De blev indspillet i et lille studie i Nolsoy, som hun havde fundet på nettet. Og det var den eneste beslutning den unge fynske singer-songwriter havde taget inden rejsen: At hun skulle have noget med hjem.

Efter hjemkomsten gik der lidt tid, inden musikken kom videre fra computeren: ”Jeg skulle begynde helt fra nulpunktet, da jeg egentlig ikke havde planlagt at lave en cd. Jeg havde mødt  Louise Nipper ved et sangskriverstævne, og der snakkede vi længe om mit projekt og blev enige om, at det blot skulle munde ud i en EP med færøske sange. Men da kunne jeg mærke, at så ville jeg ikke få det hele med. Så jeg kunne ikke stoppe igen, da jeg først var kommet i gang. Det endte så med 12 sange, og så ligger der stadig en del på lager hjemme i skuffen.”

signe n 2”Sangene fra Færøerne blev brugt, stort set som jeg oprindeligt havde skrevet dem, så de er autentiske. Mange andre sange er meget personlige og der er meget i dem, der afspejler mig. Oplevelsen at komme hjem fra Færøerne og så stifte familie kort tid efter. Så jeg skrev en sang til mit ufødte barn, da jeg var gravid og endnu en efter fødslen. Det er et par meget personlige sange.”

Signe Nørgaard har gennemgående fået positiv respons for sit første album, og der var mødt mange mennesker op til releasen 18. januar. Hun følte at det var en dejlig måde at ”sætte endnu en ny baby i verden ” med  mange glade mennesker, der støttede hende og nød musikken.

”Jeg er kommet ind på en vej, hvor jeg godt kan lide at færdes, så jeg har lyst til meget mere, selv om jeg ikke lige ved, hvor vejen fører hen,” fortæller Signe Nørgaard, der til daglig er skolelærer med musik som hovedfag og glæder sig til, at hun skal på en lille turne i hovedstaden med fem koncerter i marts og april.

”Jeg har fået mange roser for nogle af mine sange, så det er måske nok dem, der skal danne grundlag for den vej jeg skal vælge for ”mig og mit klaver”! S

http://www.signenørgaard.dk/