Indrømmet, vi er sent ude (beklager!), for Greg Russell (sang og guitar) & Ciaran Algar (violin og backingvokal) er næsten færdige med deres Danmarks-tur. Men i aften, d. 14 september, spiller de to vildt dygtige musikere på GIMLE. Helligkorsvej 2 i Roskilde kl. 19.30. Billet ved døren koster 125 kr., men prøv www.roskildebilletten.dk, så bliver det 110 kr. Ungepris ved døren er 50 kr.

De to unge englændere er talenter, som får alle ældre folkemusikere til at smile lykkeligt. For Russell og Algar giver traditionsmusikken en dosis nyfortolkning, energi og vovemod – men holder jo traditionen kørende for fuld musik! Og de er begge vokset op med folkemusik.

Deres debutalbum, The Queen’s Lover, kom i 2011, de vandt BBC Radio 2 Young Folk Award i 2013 og året efter BBC Radio2 Horizon Award for bedste gennembrud. I 2014 udgav de også endnu et album, nemlig The Call. I marts kom så tredje album, The Silent Majority. De er blevet blandt de mest efterspurgte navne på den engelske folkscene, og det er det slet intet at sige til.

For Greg Russell er en formidabel sanger, og Ciaran Algar er tidligere All Ireland og All Britain Champion på violinen, og på scenen udstråler de en stor selvsikkerhed, som selvfølgelig bunder i deres store talent, og deres indbyrdes forståelse er åbenbar. Det har de vist på adskillige, store engelske festivaler – og på Tønder Festival både i 2015 og her i 2017.

Fredag spiller de turneens sidste koncert i Haslev Folk Club. Klubben byder også på Almost Irish d. 7. oktober, Mànran d 27. oktober og 10 Strings and a Goat Skin d. 10. november