foto29170Heldigvis er der mange muligheder for at opleve musikalske arrangementer i det danske sommerland. Og mange steder er folk’en godt repræsenteret.

Eksempelvis i Havnepavillonen på Ry Bådehavn. Her har man nu gennem 21 år afholdt havnekoncerter alle onsdage og søndage fra midt i juni til midt i august. Ry Borgerforening i samarbejde med Kultursamvirket, Ry City og Turistbureauet står bag arrangementerne.

Det fortæller Karl-Erik Jørgensen fra Havnekoncertudvalget: ”Det første år, vi havde havnekoncerter, afholdt vi fire, men nu har vi fundet vores naturlige leje med 16-17 koncerter i løbet af sommeren med gratis adgang for alle. Vi fik bygget en ny pavillon sidste år som musikscene, og så er der plads til godt 1.000 mennesker foran scenen og op ad skråningen med flot udsigt over søen. På musikfronten har vi den regel, at ca. en tredjedel af musikere/bands skal skiftes hvert år, så det ikke bliver de samme, som optræder her år efter år”.

Den prisbelønnede duo Fromseier & Hockings var således på scenen 29. juli for fjerde år i træk, og det var dejligt, at de to meget dygtige og sympatiske musikere stadig er på programmet. Det blev også værdsat af de ca. 800 fremmødte tilskuere. Ditte Fromseier og Sigurd Hockings har ikke haft tid til at øve meget de seneste uger, da Ditte fødte en datter for tre uger siden. Men det var ikke at høre. Tværtimod viste duoen stor spillelyst og glæde med deres varierede repertoire med Ditte som vokal på flere numre, mens Sigurd brillerede med mange små anekdoter og spontane muntre historier.

På programmet ved Havnekoncerterne har spillemandsmusikken været repræsenteret ved Maltekspressen og De Dover Spillemænd, og Mindst 4 har demonstreret irsk og skotsk folkemusik med mere. Der har været folkrock med Djurslandspillemændene, og så sluttede Fromseier & Hockings altså den ”folkede” afdeling af.

Der er dog flere koncerter i sommerens løb. 2. august er Morfars Jazzband på scenen, og så står The Mammas, Polle’s N. O. Jazzband, Almost Perfect og Ry Jazzværk på resten af sommerens program.

Sidstnævnte kommer traditionelt sejlende ind til havnen og går parade og underholder med fællessang, og det markerer afslutningen på koncertrækken 16. august. Det er bare med at undersøge mulighederne for at opleve livemusik i sommerlandet, for der er sikkert er mange flere steder, hvor muligheden byder sig.

http://havnekoncerter.dk/