Seks koncerter er det allerede blevet til i Harmoni Pavillonen i dette primært kølige forår, og de har været med vidt forskellige folk & worldnavne. Der er jiddisch, svensk, finsk, mellemøstlig og dansk musik af flere slags på plakaten.

En oversigt over de næste seks ugers koncerter fortæller samme historie. Alsidighed er nøgleordet, og man får virkelig bekræftet, hvor mange musikalske udtryk begreberne ‘folkemusik og verdensmusik’ egentlig dækker over.  I dag, mandag den 27. maj, indtager Klezmofobia scenen med livsbekræftende musik, som både er fyrig, festlig og med jiddische dybder, og mon ikke dansen kommer til at gå…? Forsanger Channe Nussbaum er vist den eneste genganger i dette farverige galleri af navne på vej til Mundo Mandag Tivoli.

Illeborg & Nussbaum Foto: Maiken Norup

Næste mandag, den 3. juni, er svenske Gustaf Ljunggreen på plakaten. Han blev kendt i Danmark, som den afdæmpede kapelmester på Anders Lund Madsens TV-show, og han kan langt mere med musikken, end han egentlig fik mulighed for der. Ljunggreen er noget af en multimusiker, der har spillet med mange forskellige store navne, bl.a. på Plænen i Tivoli. Han udgav soloalbummet ”Fractures and Pasture” i 2010, og næste mandag er han selv i centrum sammen med sine to bandmakkere, Kaare Munkholm og Bent Munkholm.

Vi bliver i det skandinaviske, og den 10. juni er finske JPP med de mange violiner på scenen. Et band  med en lang karriere og vokset ud af generationer af finsk spillemandsmusik fra Kaustinen, hvor den traditionsrige Kaustinen Folk Festival finder sted. Navnet står egentlig for Järveland Pikuppelimannit, de små spillemænd fra Järvela. Det skal nok blive festligt.

Så er det llleborg og Nussbaums tur med sandsynligvis en række numre fra deres fælles fine og anmelderroste album fra efteråret 2012. Det sker den 17. juni. Både

Channe Nussbaum og Laura Illeborg har været del af dansk musikliv i mange år. Channe er jo med i både Klezmofobia og Trio Klezmer, men på albummet er der slået andre toner an. Toner, som synes mere i Laura Illeborgs univers. Deres mange individuelle erfaringer og musikalitet er smeltet flot sammen i et fælles, personligt udtryk.

Aftenen efter Sankthans, den 24. juni, vil der lyde worldmusik fra fjerne egne, for det er nemlig den ægyptiske, men herboende Fatma Zidans tur til at erobre Harmoni Pavillonens publikum med sin mellemøstlige musik. Og 1. juli får vi Codys egensindige americana, alternativ-folk og country. Og sådan fortsætter det sommeren igennem i samme spor – nemlig det spor, der er kendetegnet ved at være vidtforgrenet, mangfoldigt – og af høj kvalitet. Koncerterne starter kl. 19 og slutter 20.30, og der er mange flere i juli, august og september.