Almune Pressefoto

Almune Pressefoto

Ikke mindre end fem bands kommer på scenen, når der bliver præsenteret middelaldermusik i Ungdomskirken i Århus, lørdag 19. marts.

Der bliver præsenteret spændende instrumenter, livlige danse, pilgrimssange, folkeviser og troubadoursange på rad og række. Ikke mindre end 20 musikere vil præsentere musikken, som oftest bliver spillet i forbindelse med middelalderfestivaler, men nu har man muligheden for at høre det i flere forskellige variationer.

Duoen Krydsfelt åbner koncerten med drejelire og blokfløjte, og de spiller musik fra flere perioder. Efterfølgende er det kvintetten Sonos Olrikum med fløjter, trommer, slagtøj, krumhorn, violin med mere, som spiller såvel moderne folkemusik som balkanmusik og det hele med rødder i middelalderen.

Så følger endnu en kvintet, Götterfunken, med inspiration fra Frankrig og Italien, og endnu engang kan man vente at se og høre sjældne instrumenter som skalmeje, mauracho og nonnegeige blandt de mange instrumenter, bandet har med. Moro har foruden musik på programmet også gøgl og vittige historier, og endelig slutter kvartetten Almune af med især flerstemmigt sang og med bouzouki, sækkepibe og drejelire blandt instrumenteringen.

Man kan tilmelde sig på facebook, og billetprisen er overkommelige 40 kr.

https://www.facebook.com/events/438348319708720/

Sonos Olrikum Pressefoto

Sonos Olrikum Pressefoto