For et år siden var de to singersongwritere, danske Ida Wenøe og skotske Samantha Whates, på turne sammen. Det har jo desværre ikke været muligt for de to at fortsætte samarbejdet live, men søndag aften markerede de alligevel etårsdagen for deres første koncert sammen i Sudbury i 2020. Det skete på behørig afstand, da Samantha Whates var i Walthamstow i det østlige London og Ida Wenøe i et kolonihavehus i Ballerup!

Samantha

Da de to sangerinder og guitarister var på deres turné, sang de både solo og sammen med hinanden. Det sidste var ikke rigtig muligt ved aftenens koncert, hvor de skiftedes til at give to numre og med i alt seks numre fra hver. 39 seere fulgte en god times koncert efterfulgt af en halv times ”backstage”- snak.

Men forinden havde man kunnet nyde de to folk- og rootsmusikere, som supplerede hinanden på glimrende vis og begge med et repertoire, hvor den ene smukke sang afløste den anden. Meget passende lagde Ida Wenøe ud med Change of Seasons, da det jo var sidste officielle vinterdag søndag, og hun sang også sin populære sang om sin hjemegn, The River of Treesbury Hill.

Da hun senere afsluttede sit sidste sæt, var det med en ny single, der forventes at udkomme medio april, foreløbig med arbejdstitlen Ecco, endnu en lækker sang og melodi fra den østjyske sangskrivers hånd. Hun sluttede med Til jeg har dig, aftenens eneste sang på dansk, og ligesom hendes øvrige sange blev den leveret med stor intensitet og indlevelse.

Samantha Whates er ligesom Ida Wenøe en meget talentfuld sangerinde med rødder i den skotske sangtradition. Hendes stemme udtrykker mange følelser, og man fornemmer at hendes sange kommer dybt indefra.