Svøbsk med Michael Møller i front.

Svøbsk med Michael Møller i front.

Koncerten med Svøbsk bestod af to ”halvlege”. I første halvleg åbnede Jørgen Dickmeiss med en sømandssang, efterfølgende fulgte et nummer med mundharpe og svingom med Maren Hallberg. Derefter fulgte en heftig, varmblodig sigøjneragtig polka, melankolske næsten smertefulde toner fra Sverige og Læsø, en dejlig sommersang og flere af Svøbsks traditionelle smukke, melodiske toner i utraditionelle indpakninger.

Foruden den nævnte mundharpe er violinen på glimrende vis Dickmeiss trofaste følgesvend, når det ikke lige er jødeharpen, han trakterer. Maren Hallberg beviste også, at hun kan bruge skeer til andet end at spise med, og så er Theis Langelands forrygende på pianoet, ligesom Simon Busk spillede på alle mulige forskellige slagtøjseffekter. Også nogle man dårligt anede eksistensen af i den sammenhæng.

Inden bandet gik til pause serveredes et hopsa-sæt fra Thy som en hyldest til Karl Skaarup, der kan fejre sit 85 års spillemandsjubilæum i år.svobskdans

I anden halvleg blev Svøbsk forstærket med sangeren Michael Møller, der er kendt fra indie-rock bandet Moi Caprice og solooptræden.

Han mødte for første gang Svøbsk ved Spot Festivalen sidste år, hvor deres crossover-koncert var en meget spændende nyskabelse med et flot og positivt musikalsk resultat. Men selv om det dengang gik over alle forventninger var det først nu i sensommeren halvandet år efter, at det var muligt med en gentagelse.

Som sangeren selv sagde, så kunne publikum forvente ”sure, deprimerende ballader”! Men det var nu da ikke så galt endda. Der var både dybsindige og dystre toner og sange, men også eksempelvis en sømandssang med temposkift. Så selv om der var lagt op til en indtrængende og dybsindig oplevelse med de fem musikere, der blot var på scenen sammen for anden gang, så var det et meget spændende koncept med kombinationen af de to genrer. Og resultatet er absolut værd at bygge videre på, hvad musikerne også gav udtryk for vil ske.

Det eneste negative ved koncerten var, at bandet kun havde de numre, som de præsenterede i deres sæt og derfor ikke havde mulighed for at give et ekstranummer!

http://www.svobsk.dk/