Klingstens koncert på Musik over Præstø Fjord Festival foregik samtidig med Næstved Musik og Kulturskoles talstærke optog og opvisning tæt på. Hun kunne alligevel gennemføre en strålende koncert, men måske var det derfor hun havde nogle lange introduktioner til sine sange. Vi fik i hvert fald en grundig indføring i hendes familieliv og opvækst, men dermed også til indholdet i hendes sange.

Stine Klingsten

I hendes musikalske rum dykker hun dybt og henter fortællinger og inspiration fra sit eget liv, og man fornemmer hurtigt, at her er én med noget på hjerte og nogle særlige historier at fortælle. Med hendes vestjyske baggrund og bundreelle ærlighed skabte hun en varm og rørende jysk atmosfære indhyllet i nogle velskrevne danske sange, som bevægede sig fra det poppede til det mere inderlige.

Det kunne høres, at hun i over 10 år har uddannet sig til en god sanger og sangskriver via kurser og musikalske samarbejder med bl.a. grupperne The Raggedy Ann’s og Petrichor By Dawn. : For tiden studerer hun på den treårige uddannelse til sanger og sangpædagog på Anne Rosing Instituttet i Hellerup og pendler derfor hver uge fra Aarhus til København. Med sig i fagrygsækken har hun studeret et år på Skuespillerskolen Ophelia, har gået på Snoghøj ScenekunsHøjskole og coacher/underviser i dag unge upcoming bands og sangere.

Sidste sommer udgav hun sin første danske EP, udarbejdet i et tæt samarbejde med produceren, musikeren og sangskriveren Thomas Fleron, som akkompagnerede hende på MoPF. I starten af september udkommer en ny single Ingen Råber, og måske bliver det den sang, som skaber yderligere opmærksomhe omkring Stine Klingsten.

Stineklingsten.dk