Inden den store finale på Havnescenen med Singers Afternoon var der chance for at opleve endnu et par koncerter.

Almost irish

De fire brødre Nielsen fra Holsted i Almost Irish er altid garanti for en fornøjelig og velspillet koncert, og søndag var ingen undtagelse, selv om det var ”først på dagen” for musikerne. De jokede, spøgte og havde indbyrdes drillerier, og mange af historierne havde en overraskende pointe. Eksempelvis fortalte bandet, at de mener, at de er det band, som har vundet flest priser ved deres families årlige fætter-kusine-fester!

Det blev også fortalt, at Jacob engang i begejstring efter en koncert kom til at købe en af bandets egne CD’er. Kvartettens yngste medlem Lukas fik nok det største bifald, da den ældste bror Rasmus bad publikum om kun at give et kort bifald, når Lukas gav et solonummer, for ellers ville det bare stige ham til hovedet.

Men på det musikalske plan var bandet også på toppen, fortrinsvis med deres kendte irske sange, afsluttende med A Song For Ireland. Rasmus opfordrede alle til at synge med på den, for fællessang er noget af det vigtigste i folkemusikken, fastslog han.

Theessink/Møller var også på søndagens program

Mikael K, der for nylig har medvirket som vært i en serie om at besøge mange forskellige mennesker i det nordjyske og lave sange om dem, præsenterede flere af sine populære sange, men også nogle nyere numre som f.eks. sangen om Skrot Jens og Ibrahim fra Aleppo. Men selvfølgelig også et par af de kendte som Udkants Danmark, Sputnik og Den illustrerede mand. Det kan anbefales at finde TV2Nord på nettet og se de 10 afsnit med de nye personlige sange med finurlige tekster og gode historier. .

Mikael K

Så var det tid til afslutningskoncerten i det fyldte Havnescenen. Her var hyldesttale fra Anders Mikkelsen til Gerd Parkholt, som var med til at starte Skagen Festival for 49 år siden og en vigtig drivkraft i mange, mange år. Efterfølgende hyldede Rod Sinclair amerikanske Pete Seeger. Begge personligheder kunne være fyldt 100 år her i 2019. Så kørte musikprogrammet på skinner og sluttede traditionelt med Allan Taylors It’s Good To See You med alle musikere og sangere på scenen, som alle fik deres fortjente hyldest.

Når man ser tilbage på årets program, så var det efter min mening et af de bedste. Der var givet plads til både kendte og mindre kendte danske navne, som uden tvivl vil trække endnu flere publikummer til, næste gang de står i programmet. Selvfølgelig fik vi også et par kendte udenlandske navne, ligesom nye spændende bands og musikere fra udlandet var på programmet.

Nu kan vi se frem til næste års 50 års jubilæums-festival i Skagen, og allerede nu arbejdes der ihærdigt på at få alle brikker til at falde på plads til endnu en fantastisk festival.

It was good to see you!