mairi cSkotske Mairi Campbell indtog scenen solo, stille og diskret, men hun forstod at fylde den helt ud med sin personlighed, hvad enten hun nu skiftede mellem at spille på klaver eller bratsch/viola eller nærmest messende sang sine helt specielle tekster.

Hun gav os en intim, varieret og engageret aften. Hun formåede at skabe god kontakt med publikum, især med sin egen form for sang, når hun eksperimenterede med de ordløse lyde, som både var sjove og fascinerende. Som hun selv forklarede, så ”malede hun med lyde og var ”off piste” rent vokalt.

Der blev sunget en hel del da-da-da, hei-hei, lala, dadimdadidej og jei-oh og mange flere utrolig halvord/lyde. Som Mairi Cambell fortalte, så skal hendes følelser, musikken og sangene ikke kunne være i en bestemt kasse, men slippes løs”! Og de behøver i øvrigt heller ikke at være smukke – eller for den sags skyld være musik!

Hun har stort set selv skrevet alle sine melodier, efter hun har fået teksterne som hendes mand, David Francis, har stået for i de fleste tilfælde. Men der var også plads til sange af Peggy Seeger og Robert Burns på repertoiret samt til et par flotte instrumentale melodier.

Budskaberne var ikke de mest muntre, for som hun sagde, så synger hun ikke glade sange. Men alligevel var der hyldest til livet, til venskaber, lidt religiøst – og plads til den hjemlige hygge var der også plads til.

Hendes nyeste album Pulse er ikke bare en cd, men et show, som vil blive præsteneret live første gang på Celtic Connections i Glasgow 2016.

http://www.mairicampbell.co.uk/