Sønderjyske Downtown Dynt har været fremme i mange år med far og søn, John O’Driscoll og Brian O’Driscoll, og de har spillet deres landsdel tyndt med mange koncerter gennem de ca. 14 år, hvor de har turneret. Nu er duoen blevet til en trio, efter at endnu en søn, Thomas O’Driscoll, er trådt ind i bandet.

foto53909

John O’Driscoll

Walther

Walther

Det irske familieband holder fast ved de musikalske traditioner, og giver publikum det, de gerne vil have med alle de kendte klassiske syng-med-sange som Wild Rover, Whiskey In The Jar, Dirty Old Town, Loch Lomond. Sidstnævnte mente John O’Driscoll, med et smil på læben, at det oprindeligt var en irsk melodi, selv om de fleste nok vil mene, at den har skotske rødder. Det hele bliver krydret med irsk lune og gemytlige drillerier mellem de unge og den ældre O’Driscoll, og bandet er gode til at få publikum med fra koncertens start til trioens sædvanlige afslutningsnummer Streets Of London.

Mens de irske musikere har rutinen, så var der Skagensdebut til Walther & De andre bonderøve, som før i år stort set aldrig har været uden for Falster og optræde. Men det var en del af æren for at blive kåret som ”Årets Helge” sidste år

Flemming Walther-Andersen skriver direkte uden omsvøb, hvad han føler og tænker om alt fra folk og fæ til politiske holdninger. Han er en befriende ærlig sangskriver, der tænker på alle grupper i samfundet. Og han slår ikke større brød op, end han kan bage, men hans ukrukkede og ligefremme stil går rent ind. Titler som Muldjord, Værtshusballade, Det er jo løgn, Frem med brysterne og Dårlige odds handler om vidt forskellige ting, men Walther og hans bonderøve forstår at få budskaberne ud med et velspillet sæt. Kjeld Torbjørn fra Hjørring og medlem af det tidligere Slåbrock Band kom med som gæst på et par numre til stor glæde for publikum.

Walther & De andre Bonderøve har i øvrigt lige udsendt Live fra Karma Kajen på vinyl og digitalt, som afløser for debutalbummet Landsbydreng.

Walther og de andre Bonderøve

Walther og de andre Bonderøve med Kjeld Torbjørn helt tv.