Et længe ventet besøg af Anya Hinkle blev til tre optrædener i Danmark. Og selv i trioformat blev vi præsenteret for nogle medrivende koncerter, som kunne måle sig med det, som vi kendte fra pladeindspilningerne. Den helt friske og aktuelle sang The Nightingale” (om krigen i Ukraine) blev udført i bevægende versioner, og vi fik de nyere Hinkle-sange fra det seneste album. Du kan læse mere om Hinkle ved at bruge rootszone.dks søgefunktion)

Foruden et godt og sikkert grundlag på gulvbassen og nogle smukke harmonivokaler trådte Mary Lucey også til som forsanger på flere sange, og vi blev mindet om hendes tid i det prominente band The Biscuit Burners sammen med Billy Cardine. Disse to erfarne musikere ydede en glimrende opbakning til Anya Hinkle, og Cardine gav en sand opvisning i dobroens muligheder som både akkompagnement og soloinstrument. Han har for længst bevist, at han behersker teknikkerne i både de lynhurtige bluegrassnumre, de jazzagtige swingnumre og de langsommere ballader. Men især hans lyriske ’kælen’ for de enkelte toner og klange samt brugen af ringende overtoner var imponerende og smukt. Han fik da også plads til et solonummer, hvor hans inspiration fra bl.a. indisk musik skinnede igennem.

Anya Hinkle Trio medbragte stemningen og lyden af Appalacherne. Både med respekt og hyldest til den historiske musikalske arv, men også opdateret til 2022 med sangemner, som optager os alle i denne tid. Koncerterne blev en sand tour-de-force i ægte og nærværende musikformidling befriet for den glimmer og de effekter, som mere og mere præger den elektriske livemusik.

Foto: Tommy Sloth