Dark Dark Dark Pressefoto

Det amerikanske band Dark Dark Dark er på Europaturne, og bandet spiller to koncerter i Danmark. 9. april sker det på Atlas i Århus, før bandet smutter en tur til Göteborg, Stockholm og Oslo. Så vender kvintetten tilbage 13. april i Husets Cafe i Købehavn, inden de fortsætter sydpå.

Bandet består Nona Marie Invie, der synger og ellers spiller harmonika og klaver, Marshall LaCount, som ligeledes synger, spiller klarinet og banjo. Bag trommerne sidder Mark Trecka, Adam Wozniak spiller bas, mens Walt McClements foruden harmonika, trompet og klaver også synger.

De to førstnævnte har været med fra 2006, hvor bandet blev dannet i Minneapolis i Minnesota. Foruden flere EPer har Dark Dark Dark udgivet to albums. ”The Snow Magic” i 2008 og ”Wild Go” i 2010, der begge indholder et miks af americana, New Orleans-jazz og østeuropæisk folk og pop.

Singer-songwriteren Hanne Hukkelberg bevæger sig mellem folk, jazz, indie og pop og kan også snart opleves på Atlas, nemlig d. 13. april. Den norske sangerinde er ikke bange for at eksperimentere og udfordrer gerne sig selv i forskellige genrer. Hun udsendte sit første album i 2005 ”Little things”, og efterfølgende er det blevet til yderligere tre udgivelser. I 2007 var det ”Rykestrasse 68” og to år senere kom ”Blood from a stone”.

Det seneste udspil er ”Featherbrain” fra i år, og om dette hedder det, at det er musik for hovedtelefoner, da det kræver lytterens nærvær og excentricitet. På cden, der fortrinsvis er komponeret under et fire måneder langt ophold i New York, kombineres tunge rytmer med lyrisk lethed.

Den alsidige og spændende sangerinde kan desuden opleves d. 14. april i Musikcafeeni Magstræde i København.

http://brightbrightbright.com/

http://www.hannehukkelberg.com/