Pressefoto

Pressefoto

13 studerende fra Folkemusikkonservatoriet i Esbjerg skal i den kommende uge rundt og vise talentet på otte spillesteder foruden på skoler og andre uddannelsessteder. Turneen begynder lige i nabolaget af Folkekons, der flyttede fra Odense til Esbjerg i sommeren 14. Den starter nemlig på Fanø i Sønderho Forsamlingshus 11. januar kl.16. Turen går herefter retur til Esbjerg, hvor musikerne spiller på Cafe Ørsted mandag aften.

Studenterhuset i Odense er ramme om koncerten tirsdag aften d. 13. januar, og Hagges Pub i Tønder byder velkommen onsdag aften. Så går turen til Sjælland og Klaverfabrikken i Hillerød torsdag og så  tilbage til Det Bruunske Pakhus i Fredericia fredag.

Lørdag d. 17.1. bliver det så skolen i Bjedstrup, og de mange unge musikere slutter af i Gimle i Roskilde søndag eftermiddag d. 18. januar. Det bliver en travl, men utvivlsomt også en meget givende uge ikke bare for alle de unge musikere på diverse instrumenter, men også publikum, der kommer og lytter på dem, der skal være med til at forme, bevare og forny den danske folkemusik. Det er fremtidens folk, der banker kraftigt på her.

Tradition er et nøgleord i undervisningen og i indfaldsvinklen til musikken. Der arbejdes med ”gammel musik med tanke for fornyelse – og ny musik med tanke på tanke på traditionerne.”

Uddannelseskoordinator på folkemusiklinjen, musiker Kristine Heebøll siger sådan her om folkemusikkens igangværende momentum, at ”der har været brug for noget akustisk og håndholdt. Noget, hvor man kan høre, hvad instrumenterne er lavet af. Samtidig er folkemusikken ikke bare en genre – det er også nærvær og samvær. Simpelthen en måde at være sammen på.”