Bente Kure og Leif Erntsen Pressefoto

Bente Kure og Leif Erntsen Pressefoto

Musikken spiller livligt rundt omkring i landet også i denne uge. Årets FolkBaltica er ca. halvvejs igennem et omfattende program på spillesteder på begge sider af den dansk-tyske grænse – bl.a. i Tønder, Sønderborg, Aabenraa, Flensborg og Kiel, og der er mange koncerter endnu til og med 1. maj.
Torsdag d. 28. april starter Spot Festival i Aarhus med snesevis af bands, men med særligt fokus på folkemusik hele lørdag d. 30. april. Først inviterer ROSA til gratis musikfest, Day Party, på området mellem Atlas og Voxhall ved Vestergade 15, hvor der sker en hel masse. I samarbejde med RETHINK Folk Music, der er et projekt i forbindelse med Aarhus som Europas Kulturby i 2017, hvor musikskolelever dykker ned i gamle musiktraditioner og gentænker dem i nutidigt tonesprog.

Henrik Jansberg Foto: Per Dyrholm

Henrik Jansberg Foto: Per Dyrholm

FOD spiller op til dans, og aftenens bands i Atlas giver smagsprøver på deres musik. Det er Mikkel Bøggild & Barrow, Elof & Wamberg, Ida Wenøe med sit band og Jansberg. Fire bud på hvordan og hvor forskelligt, folkemusikkens udtryk er i 2016. Per Vers kommer også på scenen med folk-rap/nyt, intelligent ord-lir sammen med bandet Mallebrok. Festkoncerten på Atlas har plads til 300, og der er adgang med Spot-armbånd + billetter til 100 kr. i døren.
Og mange forskellige er på turné, sådan er det næsten altid. Tjek jævnligt vores kalender. Bente Kure & Leif Ernstsen er også på spil lørdag d. 30. april, nemlig kl. 19.30 på Cafe Ayse, Adelers Alle 144 i Fårevejle. Bag koncerten står Musikforeningen Drauget. Her er mulighed for middag inde, hvis man bestiller direkte hos cafeen. www.drauget.dk
Søndag d. 1. maj skal musikerparret tidligt op for at spille for 3F på Saltværksvej 68 i Kastrup. Det sker mellem kl. 8 og 11.30. Info på tlf. 70300950 eller www.3fkastrup.dk.
Korsør Medborgerhus lægger 13. maj scene til Bente og Leifs koncert sammen med medlemmer af FolkZone m.fl. i forbindelse med uddeling af prisen “Årets Helge” til en ung upcoming folkemusiker. Og i Dronninglund Kunstcenter afholder de jubilæumskoncert torsdag 19. maj kl. 19.30 i anledning af 150-året for Jeppe Aakjærs fødsel, og den kaldes “Aakjær 150 år – digter og rebel!”. En tapas-tallerken i pausen er inkluderet i billetprisen. www.dronninglund-kunstcenter.dk.
Som sædvanlig kan man også finde Kure og Ernstsen på Skagen Festival 30. juni til 3. juli. Leif styrer igen tropperne lørdag eftermiddag i Skagen Hallen til den store Ceilidh – syng-og-spil-sammen-eftermiddag og Singers Afternoon søndag eftermiddag på Havnescenen. Bente er konferencier torsdag, fredag og lørdag aften i Kappelborg Kulturhus.
www.skagenfestival.dk
Traditionen tro og for 16. gang spiller de to også på Jenle, Aakjærs Kunstnerhjem ved Jebjerg. Det er torsdag d. 7/7 kl. 19.30: En aften med sange, anekdoter og historier af og om Jeppe Aakjær – og meget andet godt.

https://www.bing.com/videos/search?q=ida+wen%c3%b8e+youtube&view=detail&mid=C039B4B820DBEB3AD49BC039B4B820DBEB3AD49B&FORM=VIRE