LSMR står for Louise Støjberg og Martin Rauff, der netop har udsendt deres debutalbum som duo.

Ægteparret har spillet sammen i mange år, men det er først nu, at de for alvor er kommet på banen som duo med egne kompositioner. Martin Rauff har dog ofte været ind over Louise Støjbergs band og ofte været med på et par numre sammen med Zenobia og med i bandet Støjberg. Rauff har også været med bag kulisserne som tekstforfatter til mange numre.

Duoens første udgivelse må være et absolut must for alle, der elsker gode harmonier, flere genrer implementeret i en smuk helhed og dejligt klingende toner fra parrets guitarer og andre instrumenter. Louise Støjberg giver den også på harmonika, trombone, orgel og selvfølgelig vokalen, som er hendes store styrke. Foruden guitar spiller Martin Rauff på mandolin og synger både solo og duetter med hustruen.

Albummets første nummer, Trim your Wick, bliver hurtigt en ørehænger med en meget lækker melodi, som går rent ind. Der følger en smuk sang om parforhold, He’s Hard To Reach, og den triste, men vemodigt dejlige ballade White Wooden Crosses. Lidt country kommer ind over i Help/Houses, hvor parret atter beviser, at deres duetter bare er i orden. Så følger en stille sang om, hvad der sker, når det bliver aften. Det er ligesom det efterfølgende nummer i smægtende velklingende guitartoner, som man bare kan lytte afslappet til og nyde vokalernes sammensmeltning. All You Need Is Love er ikke en coverversion af Beatles-nummeret, men igen en iørefaldende melodi, som smukt sniger sig ind og bliver hængende.

Gruppen Uhrban-Stöjband er gæstemusikere på tre numre. Det første er i country-genren med Louise Støjberg i forgrunden, hvor man måske især bemærker Mads Jørgensen på banjo, og derfra bevæger musikken sig over i det mere folk-rockede, inden Martin Rauff er i forgrunden på Moondarts, som også er et lidt melankolsk, countrypræget nummer.

Inden det 13. og afsluttende nummer kan man endnu engang nyde parrets flotte harmonier, som aldrig bliver kedelige, da teksterne både fortæller en historie og samtidig er passende varieret. I slutningen af nummeret It Must Matter, Right? er der en to minutters pause til at fordøje de smukke empatiske og følsomme  indtryk, der er en rød tråd gennem hele albummet, og det hele afsluttes med aftagende toner i ”Outro”. Når de sidste toner er døet ud, er der ikke andet at gøre end at begynde forfra igen!

LSMR har skabt et album, som udmærket kan bruges som julegave, men selvfølgelig allerede sættes på cd-afspilleren juleaften. Hvis man altså kan vente så længe – jeg kunne jeg ikke. I juletiden får man mange søde sager, men her er der allerede nu chancen for at få chokolade for øregangene!

GO’Danish Folk Music www.gofolk.dk