Man står ofte over for mange svære valg i livet. Netop nu er det årstiden, hvor det ”svære” valg står mellem and, gås, flæskesteg eller måske kalkun!

Hvis man på den musikalske front også skal træffe valget om en enkelt cd her midt i gaveræset, så er det også svært og næsten umuligt at vælge en enkelt. Men så er hjælpen nær. Danish Roots har udgivet dobbeltalbummet ”Growing in the World 2013” med 20 forskellige kunstnere foruden en times radioprogram. Så her er musikalske oplevelser for enhver smag, undtagen den dårlige!

For det er 20 dygtigt udvalgte bands/musikere/solister,der giver en lytteværdig oplevelse med meget afvekslende musik. Albummet indeholder alt. Middelaldermusik, instrumentale numre, traditionelle og utraditionelle toner, viser og ballader.

Kendte og skattede musikere afløses af talentfulde navne fra den nye, velspillende danske folkscene. Så man kan bare sætte sig til rette og nyde albummet, og så er valget alligevel slet ikke så svært i denne søde juletid.

Et tilfældigt udpluk af de 20 medvirkende i alfabetisk orden: Asynje, Helene Blum, Jansberg Band, Paul Banks og Trias Band.

Og når man så har indtaget den velspillede hovedmenu, kan man passende tage desserten, der ikke er ris á lá mande i dette tilfælde, men radioprogrammet ”Danish Roots Radio 2013”, som er indspillet på Fanø. Her kan man lytte til masser af musik med såvel spændende, ældre lydglimt som temporær musik – og måske skylle det hele ned med en kaffepunch , som Morten Alfred Høirup med vanligt lune foreslår.

Man får mange nyttige oplysninger med på vejen af Morten Alfred Høirup om musikerne og deres musik, så det er en både underholdende og informativ cd, der meget passende kan bruges som en jule- eller mandelgave. Og da radioprogrammet er på engelsk, er det ikke kun danske lyttere, der kan få glæde af den.

www.danishroots.eu