Næsten tre år efter sit debutalbum “This is the life”, har den 22-årige skotske pige udgivet sin anden cd

Den unge skotske singer-songwriter Amy Macdonald begyndte arbejdet på det nye album sidste forår, efter den succesfulde debut “This is the life”, der med et salg på over tre millioner eksemplarer, indbragte hende adskillige platinum og guldplader i mange europæiske lande, efter albummet lå på hitlisterne i mere end et år i Tyskland, Holland og Schweiz.

Om “A Curious Thing” vil nå samme højder vil tiden vise, da Amy Macdonald har rykket sig fra den første cd, hvor hendes keltiske baggrund, og country og folkrock-stil stadig trængte igennem, hvor denne genre nu er afløst af en mere poppet udgave.

Hendes musik er blevet fyldigere og mere energisk, men hun formår stadig at trænge igennem med sin robuste stemme og udtrykke sine følelser, som i “An ordinary life”, hvor hun synger: “Jeg er ligeglad med kameraerne, jeg er ligeglad med rampelyset og jeg ved ikke, hvor jeg vil være om ti år, men jeg vil gerne leve et ordinært liv”.

Men det kommer Amy Macdonald nok ikke til lige foreløbig, selv om hun siger: “Jeg bryder mig slet ikke om tanken om at være en celebrity, og blive betragtet som en stjerne. Jeg vil bare synge og dele mine sange med publikum og håber de kan lide dem.”

Og der vil uden tvivl være et stort publikum til hendes musik, selv om den ikke er så tæt på hendes oprindelige rødder.

Med iørefaldende numre som “Spark”, “Love, Love”, “Dont tell me that its over” og “This pretty face” er succesen sikret, mens andre numre som eksempelvis “My only one ” og “Troubled soul” vinder ved flere aflytninger.

Så selv om stilen er rykket til den mere poppede side, er Amy Macdonalds musik stadig værd at lytte til, da hun stadig har noget at fortælle.

Amy Macdonald: “A Curious Thing”

Melodramatic Records (2010)