Debut som 69-årig! I hvert fald med selvkomponerede sange og melodier. Bag pseudonymet Strandmus gemmer sig den nu pensionerede læge, men aktive guitarist og sanger Bent Østergaard fra Spjald.

Hans første soloudgivelse er en EP med fire engelsksprogede sange. Melodierne er en velklingende, samlet helhed, der i en blanding af folkrock og shantys er med gode tekster og fortællinger inspireret af Bent Østergaards baggrund i det vestjyske.

Første nummer, Defence, har baggrund I to engelske krigsskibe, som forliste i 1811 ud for Thorsminde på vestkysten. Albummets forside prydes med billedet af et maleri med de to krigsskibe.

Albummets titelmelodi The fact that we don’t know handler ligesom de øvrige numre om tro, stærke kræfter, mystik og historier med lidt dystre tekster. Men det sidste nummer er dog mere muntert, og man kan nyde Bent Østergaards vokal på alle numre, foruden de fire musikere han har med på EP’en. H. P. Ravn på violin, guitaristen Freddy Sangild, William Nielsen på trommer og på bas Mogens Raunsgaard.

Et meget gedigent og velspillet debutalbum, som meget gerne må blive konverteret om til en hel cd, da musikken og historierne må siges at være en fornem for en debut.