Foto: Michael Søndergaard

Det gik festligt for sig, da Carl Prisen blev uddelt for første gang fredag den 19.4. Teknikken svigtede i en vis udstrækning, men de to konferenciers klarede ærterne med masser af humor og venlig mobning af hinanden. Formanden for Danmarks Musikforlæggerforening, Ole Dreyer, udtalte, at denne prisuddeling og den gode fest viser, hvor savnet en sådan anerkendelse af de skabende kunstnere udi musikken har været, og at DMFF håber også at kunne uddele Carl-priserne i 2014.

En del af modtagerne var ikke selv til stede på grund af turneer og indspilninger i udlandet.

Det gjaldt for eksempel Lukas Graham, der fik prisen for Årets Talent, og som har bragt soulmusikken til tops på hitlisterne. Med prisen fulgte 25.000 kr. fra Tuborgfondet.

Foto: Michael Søndergaard

Aura Dione fik to priser, men var heller ikke til stede: For Årets Internationale Gennembrud og for Årets Komponist rock/pop. Choir of Young Believers fik prisen for Årets Sang (skrevet af Jannis Noya, Aske Zidore og Nis Bysted), mens Oh land stod for Årets Mest Spillede Sang, ”Speak out Now”.

Marie Key blev Årets Tekstforfatter, og i kategorien jazz/folk/world fik den alsidige jazzguitarist Jakob Bro prisen som Årets Komponist. Skulle man ikke overveje at give de genrer hver sin kategori, ellers kan man godt tro, at jazzen i lyset af sin popularitet altid vil have den største chance for at rende med prisen.

Sigurd Barrett fik prisen som Årets Komponist, Børnemusik (”Sigurds Verdensatlas”). Per Nørgård blev Årets klassiske komponist (for sin 8. symfoni – store ensembler) og Hans Abrahamsen (for sin fjerde strygekvartet – små ensembler).

Foto: Michael Søndergaard

Modtageren af Årets Ærespris gives til en person, som har haft stor betydning i dansk musikliv, og den første modtager af denne Carl Pris blev Poul Bruun, pladeproducer med mere, som har været inde over et utal af sange, bands og musikforlag. Som det er meningen med denne pris, gav han den medfølgende check på 25.000 kroner til Fallulah.

Hun gav til gengæld et nummer, og det samme gjorde Jakob Bro sammen med Kira Skov og Nicolai Munch-Hansen. Andreas Fosdal Kvartetten spillede Carl Nielsens ”Fantasistykker Opus2”, og Carl-priserne er jo netop opkaldt efter den store, danske komponist.

 

Dansk Musikforlæggerforening (DMFF)  har indstiftet den nye pris for at hylde og hædre komponister og tekstforfattere. Prisen er opkaldt efter den verdensberømte komponist og dirigent Carl Nielsen (1865-1931).