Det gynger i folkemusikken (også) i denne weekend. Gyngen i Aarhus er i fuld gang med sin skotsk-irske festival, der begyndte i går, og om få timer, kl. 15.30, går Marianne Green på scenen gælisk/irsk sang og med Martin O’Hare på bodhran, Neil Stanford på guitar og på harmonika Sonnich Lydom, der lige har spillet en hel måned i New Zealand sammen med ULK. I aften er det Den Irske Duo med Christian Gleesborg & Hans Jørgen Jensen, mens Leonard Barry Trio følger efter. Samme trio spiller i Metronomen i København søndag.

På Klaverfabrikken i Hillerød er festivalen også godt kørende med workshops siden kl. 10 og frem til kl. 16 med hhv. Åkervinds, sang, Henrik Larsen, dans, og Michael Graubæk & Mette-Kathrine Jensen. I aften kl. 19.30 er det tid til den talentkonkurrence, hvor fem nominerede bands spiller op og om at blive Årets Nye Talent til den snarlige Danish Music Award Folk-event. Både publikumsstemmer og en fagjury afgør, hvem der skal modtage æren og statuetten, når DMA Folk finder sted d. 28. november i Absalon på Vesterbro i Kbh. Nikolaj Busk er konferencier og afslutter aftenen med en koncert med sine Allstars.

På rootszone.dks kalender kan du se, hvem der ellers spiller rundt omkring i landet i dag og fremover. Vores kalender er ikke altid nødvendigvis fuldstændig, men skriv endelig til os, hvis du ønsker at publicere en koncert eller andet relevant.