Madi Diaz har mange lighedspunkter med nyligt omtalte Kacey Musgraves. Begge har brugt over 10 år på at bygge deres karrierer op, som nu ser ud til at toppe, begge er unge sangere, sangskrivere og producere med bopæl i Nashville, og begge to har lige udsendt et nyt album. Derfor er det ikke underligt, at de samarbejder musikalsk og er nære veninder, og på deres fælles kommende verdensturné optræder de også sammen. Desværre kommer de ikke tættere på Danmark end Holland.

Men hvor Musgraves kommer fra en countrybaggrund, så er Diaz’ fortid mest præget af popmusik. Nu er hendes udtryk imidlertid mere et mix af country og pop. Hun har bl.a. optrådt som support til både Angel Olsen og popstjernen Harry Styles, og selv om hun altså har optrådt på store arenaer, så bliver hendes sange på ”Weird Faith” nu præsenteret på en mere passende intim måde.

Teksterne kredser om parforhold, og hvis brudstykker som: ”It’s getting harder and harder to breath underwater/When I know that you’ll take me down” (Don’t Do Me Good), ”I wanna kill fuck marry you forever” (KFM) eller ”I’m not a god person/But I’m never not searching”(God Person) ikke siger dig noget, så fortvivl ikke, albummet er nemlig gennemsyret af så gode melodier, at du kan nøjes med at nynne med.

Musikken er mest klaverbaseret og giver god plads til at nyde Diaz’ rige, sprøde vokal. Hun mestrer både det blide næsten hviskende og mere kraftfulde råb nu og da, og det er ren nydelse at lytte til.

”Weird Faith” er produceret af Diaz sammen med Sam Cohen og Konrad Syder, og så gæster Musgraves med endnu en smuk stemme til duetten ”Don’t Do Me Good”.

Madi Diaz er blevet kaldt en hemmelighed, som Nashville holder på. Det er hun ikke mere, nu er hun parat til at vinde popularitet også uden for den kendte sangskriverby.