Desværre har jeg ikke før været bekendt med den visefestival i Lund, som sker for 15. gang her onsdag og torsdag 26. og 27. juli.  Bor du i nærheden af Lund ikke langt fra København, Helsingør og omegn, kan det være, at netop du er interesseret i at være med torsdag…? I al fald synes jeg, at ”Visfestivalen i Lund” bør nævnes, og så kan man jo overveje at være på forkant næste år.

Søren Korshøj

Søren Korshøj

Den skal også nævnes, fordi Søren Korshøj & Louise Vangsgaard og Lunau & Sund spiller/har spillet onsdag, mens Gunni Torp er på torsdag. Det er festivalens danske islæt, og det er i øvrigt foreningen Dansk-Svensk Visfestival, som står for festivalen. Onsdag har også budt på de svenske navne Sofia Karlsson, der nok må anses for hovednavnet, og Trenne, Anncatrine & Ingmarie, Ted Bjurvill og Naomi Wiehe, ja, hvem mon hun er datter af? Desuden også finske Mika Oliva.

Torsdag kan man opleve bandet Glimra, Dan Viktor, Bengt Ständh, Johan Johansson, Visor Naturell og Elona Planman – foruden finske Stella Jonasson og altså danske Gunni Torp. Festivalen har også gang i en visesangskriver-konkurrence, som der er modtaget 32 bidrag til. Fire finalister er udvalgt, så en vinder skal findes blandt Tom Tripp, Johanna Dehman, Elsa Fahlen og Anders Wiking. Udgangspunktet er, at foreningen anser visen som en litterær genre, hvor man kan skrive en sang om hvilket som helst emne, blot man har et budskab eller beretning på hjerte.

Ansvarlig arrangør af det hele er Ivar Sjögren, ivarsjogren@gmail.com. En billet til torsdag aften koster 320 kr. – begge dage 540 kr., men det bliver nok svært at nå.

www.visfestivalenilund.se