Om ganske få dage venter årets største festivaloplevelse igen: Tønder Festival. På den ene side tænker man: Åh nej, er der allerede gået et år! Men på den anden: Endelig skal vi til Tønder Festival igen! Vi har løbende fortalt om de mange navne, der spiller i år, så her blot en kort opsummering.

Altan, Pressefoto

Altan, Pressefoto

Man kan nok ikke komme uden om, at Lucinda Williams (Foto: David McClister øverst) er et absolut hovednavn, og hun er på allerede første aften, torsdag kl. 20.45 på Open Air. Blandt de største navne er naturligvis også Marc Cohn (fredag kl. 19), Grant-Lee Philips (lørdag 19.45 i Telt 2 og søndag kl. 13 + i Gentlemen’s Circle), A.J. Croce og Loudon Wainwright III lørdag kl. 17 i Telt 1. Der er gensyn med Anderson East, og i det hele taget kan man glæde sig til en overdådighed af gudsbenådet talent hen over festivalens fire dage.

For det er et overflødighedshorn af musikere fra USA (flest) Canada, Irland, England, Skotland, Sverige, Danmark og flere lande endnu. Lige før Lucinda Williams torsdag aften gælder det The Savage Rose med utrolige Annisette, og samme aften spiller også bl.a. Foy Vance og Sam Outlaw, begge i Telt 1 – også to nye bekendtskaber, som man i høj grad kan se frem til at opleve.

Marc Cohn, Foto: Drew Gurian

Marc Cohn, Foto: Drew Gurian

På den nye scene, spejlteltet Bolero, åbner canadiske William Prince, hvis stemme lover rigtig godt, torsdag eftermiddag fulgt af Niels Hausgaard, gensyn med irske Mick Flannery, amerikanske Kaia Kater og Darlingside. Jeg vil også glæde mig til Karl Blau og Parker Millsap, begge fra USA, blandt mange andre.

Vi kommer hele vejen rundt i folkemusikken med f.eks. også den nye irske stjerne Daoiri Farrell med trio og Altan med den lange erfaring og status, finske Frigg. Og en del sangerinder vi ikke har hørt før i Danmark, og hvoraf nogle deltager i nyskabelsen Women’s Circle lørdag eftermiddag, hvor også Laura Mo og Dorthe Gerlach er med. Signe Svendsen optræder solo fredag eftermiddag, i Pumpehuset, og Yola Carter ’souler” på Boleros scene både lørdag aften k. 22 og allerede igen kl. 10 søndag, hvor man nok kan forvente stemningsfuld gospel.

Loudon Wainwright III, Foto: Hugh Brown

Loudon Wainwright III, Foto: Hugh Brown

En række danske navne står selvfølgelig også på programmet, bl.a. i forbindelse med Folkspot fredag og lørdag, og to navne, der begge er braget igennem i det sidste år: Bysbarnet Jacob Dinesen og Jonah Blacksmith som storslået afslutning i Telt 1 søndag aften, hvor de irske bands Beoga og Socks In The Frying Pan runder af i hhv. Bolero og på Klubscenen.

De syv scener inklusive selvfølgelig Visemøllen byder på så meget forskellig og vidunderlig musik, at man får åndenød ved tanken. Hele programmet med navne, tider og steder kan selvfølgelig ses på tf.dk og på app, og så er det bare om (bare??) at vælge – og spurte rundt.

www.tf.dk

 

Shovels & Rope Pressefoto

Shovels & Rope Pressefoto

Spirit Family Reunion credit Morten Fog.jpg tf 17

Spirit Family Reunion Foto: Morten Fog