Sidste år så en ny festival dagens lys i det sønderjyske. Ca. 50 kilometer øst for Tønder Festivalplads ligger den lille by Rinkenæs med ca. 1.245 indbyggere og på enkelte steder med udsigt til både Als og Tyskland.

The Great Malerkey

Om der bliver tid til at nyde udsigten fra 16.-18. marts er måske tvivlsomt, for da bliver Back to the Roots Festivalen afholdt for anden gang. Og nu er de første navne blevet offentliggjort. Det absolutte hovednavn er The Great Malarkey (UK), som garanterer en fest lørdag aften/nat i hallen i Rinkenæs. Bandet består af otte musikere fra fire forskellige lande og spiller gypsy/balkan-punk, folkrock med stor intensitet og energi, og de giver sig altid fuldt ud, ikke mindst bandets karismatiske sangerinde Alex Gillings, som ofte befinder sig ude blandt publikum.

Der kommer også lokale islæt på scenen, når Downtown Dynt spiller traditionelle og populære irske sange og ballader. Lidt i samme boldgade er duoen Tullamore Tales, der både har irsk og skotske melodier på programmet, og begge bands passer godt ind i lørdagens koncept med, at det er St. Patricks Dag, den irske nationaldag. Og mon ikke denne begivenhed smitter af på mulighederne for både faste og flydende varer, der også er en af festivalens store mærkesager.

Det foreløbig sidste navn, som er blevet offentliggjort, er duoen Mark & Christoffer fra Sønderborg med et bredt repertoire. De afslutter festivalen søndag eftermiddag.

Der kan købes billetter via billetten.dk. Partourbillet til alle tre dage koster 595 kr., og ellers kan der købes billet til de enkelte dage.

http://bttr.dk/