Det Jyske Kunstakademi har til huse i det centrale Aarhus, ikke så langt fra Domkirken og havnen. Her er det ikke kun udstillinger, man kan opleve. Bevæger man sig ind over gården en lørdag eftermiddag, kan man være heldig at finde musikalsk udfoldelse.

Sidste lørdag var der release for trioen Hvalfugls første album, i øvrigt med ikke mindre end 12 numre (den vil senere blive anmeldt her på siden). Men det var en dag, hvor skyerne hang lavt, og på et tidspunkt gik der også hul, så det var bedst at være inden døre. Det gav også mulighed for at lytte til to unge nye talentfulde bands, som begge har fundet deres egen musikalske niche.

mathæus og sebastian

Mathæus og Sebastian

foto53543

Helene Tungelund

For inden champagnen blev åbnet, og der kunne siges tillykke med Hvalfugls nye cd, var der gæstevisit fra København. For duoen Sebastian & Mathæus, der selv er cd-aktuelle, var ”opvarmning”. De hedder i øvrigt Sebastian Boesgaard Bloch og Mathæus Bech. De spillede stilfærdige smukke og melankolske melodier med klassisk tilsætning, men havde dog et enkelt singersong-writernummer med i deres sæt. En dejlig overraskelse var den gæsteoptrædende sangerinde Helene Tungelund, som bogstaveligt trådte ind i et nummer og præsenterede en nydelig vokal, som vi forhåbentlig stifter bekendtskab med i fremtiden.

Der blev serveret champagne, muffins, jordbær og andre lækkerier, inden Hvalfugl præsenterede deres album, som undertegnede ikke vil komme nærmere ind på her, da den som nævnt vil blive anmeldt senere. Men blot fastslå at de to unge bands absolut er interessante at følge med hver deres tilgang og mod til at blande og forny flere genrer.

Hvalfugl, som har bestået i tre år, har Jonathan Fjord Bredholt på klaver og harmonium, på guitar Jeppe Larsen og Anders Juhl Bomholt på kontrabas.

Der var 50-60 fremmødte, måske fortrinsvis familie og venner, og de kunne nyde de unge musikeres optræden, og de kunne også tage “musikken med hjem” da der jo naturligt nok var salg af Hvalfugls musik med mange dejlige strofer.

http://www.hvalfugl.dk/

http://mathaeus.dk/sebastian/