12. januar har Dansecaféen på Teaterbygningen i Køge premiere på sæsonens første bal. Det er med Anja Præst Trio i spidsen. Anja Præst (klarinet) og Jesper Vinther (harmonika) spiller (som nok bekendt) sammen i Phønix, og Jesper og Peter Sejersen spiller sammen i Baltinget. Fællesorkestret, som er en af Køge Spillemandsforenings ni grupper, indleder aftenen kl. 19.30.

Mens Anja Præst gik på Folkemusiklinjen på Musikkonservatoriet (i Odense dengang) lavede hun et projekt om spillemanden Gunnar Jensen (1907-85) fra Skælskør, og det er hovedsageligt hans musik og de tilhørende danse, der er på programmet til dette ”sydsjællandske bal”. Hun blev i 2016 Rigsspillemand på netop traditionen efter Jensen.

Herfra deler vi gerne opfordringen fra foreningen om at deltage og oplev3 den gode stemning og festlige musik. Som de siger: Kom, lyt og bliv glad eller endnu bedre: Kom, lyt, dans og bliv glad!! Entré 80 kr. Forårets næste arrangementer i foråret er som følger: Fionia String Band fredag d. 23. februar, Forårsbal med Køge Spillemandsforening d. 23. marts (og kun 30 kr. i entré) og Roskildebal med Bjerager/Grue/Damlund d. 13. april.