WF2017 var kun et overgangsnavn for den nye, selvstændige genreorganisation, der blev etableret i november 2016 som organisation for folk & verdensmusikken i Danmark. Den får nu sit nye navn, som er – dada! – Tempi, og om meget få dage har den deadline for årets første ansøgningsrunde til Tilskudspuljen og Udviklingspuljen, nemlig d. 26. marts. Det er vigtigt at søge på den helt rigtige måde, og den kan man se meget udførligt på www.worldmusic.dk

WF 2017, altså nu Tempi, afløste ROSA, som i de seneste fire år, 2013-16, havde varetaget folkemusikkens interesser og tilskud på rigtig god vis. Før rockmusikkens genreorganisation var det World Music Denmark, som varetog disse interesser, da Folkemusikkens Fælles Sekretariat måtte lade livet.

Organisationen har planlagt sit første årsmøde den 29. april kl. 16 et sted på Nørrebro. Her skal Tempi præsenteres officielt, og der vil være en diskussion af og om genreområdets fremtid, ligesom arrangementet vil være et mødested for områdets aktører og interessenter. Og naturligvis bliver der livemusik til! Årsmødet er for alverdens former for aktører: Musikere, musikentusiaster, arrangører, ildsjæle og flere endnu. Men husk først at der lige om lidt – den 26. marts – er deadline for ansøgning til de to puljer: Tilskudspuljen og Udviklingspuljen.

I en pressemeddelelse fortæller bestyrelsen om det nye navn og om, at man nu er ved at finde sin form som selvstændig organisation for folk, verdensmusik og relaterede genrer. Tempi signalerer dynamik, bevægelse, hastighed (tempo), fælles rytme og musik – men også tid (tempus på latin) eller tider, og dermed ligesom musikken kan pege både bagud og fremad – og spilles og opleves i nutid, videretænker denne skribent.

Valget faldt på Tempi, fordi organisationen ønskede sig et neutralt og enkelt navn, som skaber associationer snarere end at beskrive musikken og over tid skal blive synonymt med organisationens formål og dens folk & verdensmusik i mange afskygninger. Ønsket er desuden at være både moderne, kreativ, innovativ og i øjenhøjde med brugeren og samtidig have stort fokus på faglighed. Lige nu arbejdes der videre på højtryk med visioner, strategier og samarbejder. Samt på en ny hjemmeside.

Alle medlemmer af bestyrelsen er udpeget af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, og den består af Sophie Bech (formand), Anders Søndergaard (næstformand), Kirstine Uhrbrand, Kristine Heebøll, Leif Skov, Sara Troense og Søren Friis Møller. I fremtiden skal bestyrelsen bestå af fem medlemmer, som udpeges af bestyrelsen selv, og to medlemmer, som vælges af et årsmøde.