Pressefoto

Pressefoto

Søndag eftermiddag kl. 16 byder Folk Club Roskilde på et af Sveriges mest toneangivende bands fra folkscenen, nemlig den respekterede og populære trio Nordic med det utraditionelle instrumentmiks af nyckelharpa, cello og mandolin. De har holdt sammen i nu et årti, og fællesskabet omkring musikken trives i bedste velgående. Som Magnus Zetterlund (mandolin) siger, så er ”Nordic virkelig et band, som vi har udviklet i fællesskab og med fælles ambitioner”.

Alle tre har komponeret nyt til årets turnéer i Sverige, Norge og Danmark, og melodierne arrangeres sammen på ægte Nordic-vis. Deres vision var og er at få spillet nye melodier så meget som muligt live, inden de indspilles på et nyt album. Trioen, der foruden Zetterlund består af Anders Löfberg (cello) og Erik Rydvall (nyckelharpa) når langt ud over scenekanten med charme og smittende spilleglæde. De eksperimenterer ivrigt, og når nyckelharpa indgår i tæt samspil med mandolinen og celloen sker der (altid) noget nyt, uden at de traditionsrødderne glemmes. Der er plads til spontanitet og nye ideer, så de tre sammen lokker filmiske kompositioner frem med masser af klang og vitalitet i.

I starten af december skal Nordic spille sammen med Norrlands Operaens Symfoniorkester i den byen Umeå højt mod nord, der i 2014 var en af Europas to kulturbyer og i det hele taget er en by med et meget aktivt musik- og teaterliv. I øvrigt også med et guitarmuseum og meget mere kultur – og natur.

Så vidt vides er der stadig billetter til koncerten. 125 kr. ved døren, der åbnes kl. 15.30.

www.nordicmusic.nu