Sky Mountain Bluegrass Boys

Sky Mountain Bluegrass Boys

Så er der fÆst for folk i Esbjerg og (stor) omegn. Festivalen markerer, at Syddansk Musikkonservatoriums Folkemusiklinje trods modstand fra mange er flyttet fra Odense til Esbjerg og begynder her i august. Festivalen skal bl.a. ses som en velkomst til både nuværende og kommende elever.

Den nystartede folk festival i Esbjerg afslørede fornylig programmet ved en formiddagsfÆst på Apels Vinstue i Esbjerg. Programmet byder på både kendte profiler og folk fra det sprudlende vækstlag. Det hele foregår i Kristi Himmelfartsferien d. 28. til 31. maj. og hænger også sammen med, at Folkemusiklinjen flytter fra Odense og starter i Esbjerg til efteråret.

Hugo Rasmussen. Fotos: Per Dyrholm

Hugo Rasmussen. Fotos: Per Dyrholm

Som en af festivalens hovedattraktioner kan publikum opleve Troy MacGillivray, Allan Dewar og Mike Hall fra Cape Breton, der med sine levende folkemusiktraditioner og kultur er Canadas svar på Fanø. Eller omvendt. Danske topnavne er bl.a. Afenginn, H.P Lange & Hugo Rasmussen og ikke mindst Dreamers’ Circus, som virkelig har gjort sig bemærket ved mange forskellige lejligheder det sidste års tid og altid yderst positivt. For få måneder siden gav de en live-transmitteret TV- optræden fra operahuset i Sydney i forbindelse med, at bandets violinist Rune Tonsgaard Sørensen modtog Kronprinsparrets Talentpris.

Andre optrædende er Folkalicious, Klepti Klepti, Sky Mountain Bluegrass Boys, Jensen/Sand, Vinther/Heebøl, Slingsho og Direktør Rasmussens Balorkester.

Folkemusikkens vækstlag er rigt repræsenteret med koncertindslag fra bl.a. ROD, FOD, MGK SYD og Syddansk Musikkonservatorium. Netop samspillet mellem etablerede og kunstnere på vej er vigtigt for Folk & Fæstival. Casper Mikkelsen: ”De etablerede kunstnere kan inspirere vækstlaget, som så igen kan bidrage med frisk og ungdommelig energi. Enhver stolt tradition holdes bedst i live gennem fornyelse, og vi håber, at Folk & Fæstival kan medvirke til at holde folkemusikken frisk og give kulturen videre til næste generation.”

Festivalen arrangeres i samarbejde mellem bl.a. Huset Esbjerg, Syddansk Musikkonservatorium, ROD, FOD, Folkeoplysningen, Folk Amok, Folk InVest, Apels Vinstue, EKKO, Esbjerg City, KONFUS m.fl. Den er støttet af Kulturregion Vadehavet.

https://www.facebook.com/folkogfaestival