Når JP & The Seeger Session Band optræder sker der både noget på og udenfor scenen.

Når JP & The Seeger Session Band optræder sker der både noget på og udenfor scenen.

Siden Danmarks første folk-festival blev afholdt i 1971 i Skagen i Tuxens villa, senere i badminton- og tennishallerne og i en auktionshal på havnen, har meget ændret sig. Og arrangørerne har gjort meget for at følge med tiden og endda gerne være et skridt foran, når festivalen afholdes 30. juni- 3. juli 2016.

I år lægges ud med underholdning for de yngste torsdag formiddag, men så går det ellers løs med mange spændende koncerter. Torsdag kan man i Kultur- og Fritidscentret opleve Neighbours and Friends – Helge Engelbrecht med sit unge, dygtige band kendt fra Mariehaven, og senere på aftenen irsk musik, når Melodi Grand Prix-ikonet Johnny Logan går på scenen med sit danske band.

Dorthe Gerlach

Dorthe Gerlach

Det er vel meget passende, at Tørfisk spiller på Havnescenen og får følge af bl.a. Nalle and His Crazy Ivans. Forinden har et nyt, spændende bekendtskab stået på samme spillested. The Revellers kommer fra Shetland og vil uden tvivl få det store telt til at ryste i pløkkerne og bardunerne (selv om det nok er fastgjort på anden vis). For de spiller medrivende folkrock, og bandets ankomst kan blive lidt af et tilløbsstykke, hvis det går som bandet har lovet musikarrangørerne: Det syv mand store band vil ankomme med fiskerbåd til Skagen fra de nordatlantiske øer.

I 2015 lå der er fiskerbåd fra Shetland i Skagen Havn, og nu kommer The Revellers sejlende i en lignende båd til festivalen!

I 2015 lå der er fiskerbåd fra Shetland i Skagen Havn, og nu kommer The Revellers sejlende i en lignende båd til festivalen!

Fredag står den populære duo Poul Krebs og Michael Falch på scenen i Kultur- og Fritidscentret, med bl.a. deres fælles album ”Tomandshånd”. Her er billetsalget i øvrigt netop begyndt, lige som det er til de øvrige koncerter. Der bliver igen liv og glade dage på Havnescenen, når JP & The Seeger Band runder aftenens program af efter ikke mindre end tre bands på programmet forinden. Fredag kan man på Torvescenen møde charmerende og velsyngende Melanie Dekker og ikke mindst den spændende canadiske duo The Vaudevillian med Willow Walker på vaskebræt og Brendan J. Stephens på banjo med mere. Musikarrangør Dorthe Kold fandt inspiration til at arrangere dette på English Folk Expo.

Ved festivalen i år var der lørdag aften singersongwriter-træf i Kultur- og Fritidscentret. Dette gentages i 2016 og forventes at blive en fast tradition. I år er fem navne på programmet: Signe Svendsen, Jacob Dinesen, Dorthe Gerlach, Benny Holst og Allan Olsen. Alle dygtige sangskrivere og musikere, som med hver deres genrer vil skabe en flot, musikalsk aften. Det er også denne aften, at Oysterband lukker og slukker på Havnescenen – igen efter mange fine navne i løbet af dagen og aftenen, bl.a. The Kilkennys.

Oysters3

Oysters3

Afslutningen søndag bliver i nye rammer, når Oysters3 (John Jones, Ian Telfer og Alan Prosser) giver festivalens sidste koncert på Havnescenen. I denne udgave af det britiske band kan forventes en anderledes koncert med gode historier og snak om sangskrivning af de tre erfarne musikere.

Nyt er også koncerterne på Kappelborg. Allerede torsdag aften åbnes med Perry Stenbäck, Anders Mikkelsen og Graasvold & Lyngve, hvilket har skabt flere henvendelser fra især nordmænd, som gerne vil opleve deres landsmand. Med 130 pladser er man sikker på at få en intens og nærmest familiær stemning med musikerne. Kappelborg åbner dørene allerede kl. 10 fredag, og ja, det er om morgenen! Her spiller Fin Alfred og Morten Alfred, og de efterfølges af lunchtimemusik med Na Leanai og så et aftenprogram med Jacob Dinesen, Pete Abbott og Allan Taylor. Der er tilsvarende program lørdag blot med andre kunstnere. På Ruths Hotel i det hyggelige Gl. Skagen afholdes to koncerter.

Med det omfattende og spændende program med mere end 80 koncerter kan det være svært at vælge og fravælge, men billetsalget er gået i gang, så det er nu man skal bestemme sig, mens alle muligheder er til stede. Festivalens motto og kendingssang ”It´s Good To See You” er en velment invitation til de mange koncerter ved årets Skagen Festival.

http://skagenfestival.dk/

Der var fyldt i Kultur & Fritidscentret, da Neigboours spillede i 2015.

Der var fyldt i Kultur & Fritidscentret, da Neigboours spillede i 2015.