Fredag d. 1. marts begynder den sønderjyske festival Back to The Roots på skolen i Rinkenæs. Rootszones udsendte mødte forperson for foreningen bag festivalen, Brian Hein O’Driscoll. Han er helt klar med årets program og har faktisk været i gang i mere end et år med forberedelserne.

Dot

”Vi begyndte allerede inden sidste års festival med at booke musikere, for sådan ser bookinglandskabet ud nu. Det er med det lange lys på for at sikre de musikere, vi gerne vil have. De første to navne er allerede klar til 2025, og dem vil vi afsløre i løbet af årets festival”.

Brian Hein O’Driscoll

På fredagens program er bl.a..Tim Lothar & Holger Daub, duoen Glimtvis (øverste foto) og Brophy’s Law med musikere fra Skotland, England og Danmark, og der bliver mulighed for at deltage i en akustisk jamsession.

Brian Hein O’Driscoll, der er en af initiativtagerne til festivalen fortæller videre: ”Vi har nogle traditioner, som eksempelvis Singers in The Round, et koncept som Perry Stenbäck styrer. Her medvirker bl.a. den talentfulde sangerinde og harmonikaspiller Justine Hald, Anne Iben og Christina Lentz og et par mere. Det skaber nogle specielle blandingskonstellationer, som vi rigtig godt kan lide”.

Lørdag begynder programmet ved middagstid, og foruden Singers in The Round kommer countrysangerinden Dot, Grassolin – kendt for covermusik fra Gasolin, trioen Inver med keltisk musik, Torp & Wickmann med roots og blues i deres sæt, og så giver Perry Stenbäck & Dekadans koncert. Der er garanti for energiske, irske toner, når trioen Culchie går på scenen.

Grassolin

”Vi er gået fra at være en festival med tre-fire scener til nu kun at have én. Vi har fundet et fint format, uden at nogen overlapper hinanden, og alle får samme spilletid, uanset om man er ny musiker eller stjerne. Og alle bliver aflønnet, da vi har flere rigtig gode sponsorer, som gør det muligt, især firmaet Linak fra Nordborg, der har støtter os i alle årene. Vi bruger også penge på professionelle lydfolk, for det skal være helt i orden i respekt for musikerne, siger Brian Hein O’Driscoll, og han tilføjer: ” Vores frivillige er helt unikke, og vi har mange, som har været med fra starten i 2017. Mange er også er frivillige i Strib, Tønder og Skagen”.

Publikum kommer også fra Tyskland og Norge, og der er plads til ca. 250. Skal man til Rinkenæs d. 1. og 2. marts, så kan man sikkert endnu få billet ved henvendelse til: https://bttr.dk/billetter-2024/