Mon nogen har tal på, hvor mange gange Oysterband har spillet i Danmark? Næppe. Men det drejer sig om et meget stort antal festivalkoncerter og turneer igennem de seneste årtier. Og nu er der her igen om få dage, hvor Esbjerg, Greve, Horsens, fynske Aarup og Fredericia får glæde af det engelske folkrock-topnavn.

oyster

Alan Prosser

Oysterband fejrer hele fire årtiers sammenspil. Årets var 1976, da flere af de også nuværende medlemmer mødtes i universitetsbyen Canterbury og startede som Oyster Ceilidh Band. Det ændrede sig forholdsvis hurtigt, så de blev først (The) Oyster Band og siden 1987 blot Oysterband med eget materiale, flot sangskrivning og politiske holdninger. Musikken havde bevæget sig over i folkrocken med mange store ballader.

De har for længst opbygget en solid fanbase både i UK, Danmark og mange andre lande, og det er blevet til en lang række albums med også flere live- og opsamlingsudgivelser. To af dem indspillede de med mange års mellemrum med sangerinden June Tabor, Freedom & Rain (1990) og Ragged Kingdom (2011), begge store succeser. Andre er Trawler, Deep Dark Ocean, Here I Stand, Meet Me There og Diamond Mountain fra 2014.  Oysterband har fået flere BBC Radio 2 Folk-priser.

oyster

Ian Telfer

Kernen i Oysterband har fra starten været sanger og melodeon-spiller John Jones (øverste foto), guitarist (sanger, mm) Alan Prosser og Ian Telfer på violin/keyboard, mens Al Scott, bas og mandolin, Adrian Oxaal, cello, og Pete Flood, trommer, er af nyere dato. Ray Cooper, kaldet Chopper, var med i mange år, men forlod bandet for få år siden. Det samme har syv andre musikere gjort igennem de mange år. Sangerinden Cathy LeSurf var med de første par år. Historien om Oysterband er lang og belagt med succes for de dygtige musikere. John Jones har en af de bedste stemmer i folk.

I denne uge spiller Oysterband koncerter i en række tyske byer, bl.a. Berlin, Hamborg og den lille Worpswede nær Bremen. Den nævner jeg, fordi jeg tilfældigvis har besøgt denne meget kønne og hyggelige lilleby, der er kendt som noget af en kunstnerkoloni.

Onsdag 25. oktober står Oysterband på scenen i Tobakken, d. 26. i Portalen ved København, fredag 27. på Horsens Ny Teater, 28. i Industrien i Aarup, og så rundes den danske version af 40års-jubilæumsturneen af i Tøjhuset i Fredericia søndag 29. oktober.

Velkommen til endnu en omgang engelsk, melodiøs folkrock fra nogle af de bedste i branchen.

www.oysterband.co.uk