Bruce Guthro

Bruce Guthro

De sidste telte er pakket sammen, og arrangørerne bag sommerens festivaler er begyndt at planlægge næste års aktiviteter. Nu er det tid til at søge indendørs, hvor klubber, musiksteder, kulturhuse, haller, forsamlingshuse, værtshuse mm. lokker med levende folkemusik. Vi har kigget plukket enkelte ud, som kunne have interesse for rootszone.dks læsere. Der er øget fokus på folk& roots, og det kan ses på programmerne.

BALTOPPEN i Ballerup har foruden deres ”Irsk Musikscene” tilføjet ”Ny-folk” til deres temaer i det flotte program med bl.a. Folkeklubben 8. oktober, og 19. november April Verch Band, hvor bluegrass møder oldtime Appalachia-folk.

Jacob Chano & MC Hansen

Jacob Chano & MC Hansen

PORTALEN i Greve (ved Hundige station) fortsætter deres koncertrække med især irsk og skotsk folkemusik, som de har haft succes med i mange år. Donnie Munro spiller 25. september, og senere kommer bl.a. Bruce Guthro.

STARS i Vordingborg har under overskriften ”Americana Sessions” canadiske David Francey og amerikanske Matt Harlan på plakaten hhv. 27. september og 20. november Det sker i samarbejde med MC Hansen og The Sentimentals.

HASLEV FOLK CLUB starter deres 35. sæson! med næsten-månedlige koncerter. 10. oktober spiller Ditte Fromseier & Sigurd Hockings, og 31. oktober kommer det skotske band Larsa. Senere i efteråret får Haslev Bibliotek, hvor folk-klubbens koncerter finder sted, besøg af den franske musiker Claude Bourbon. Han byder på blues, americana og folk.

Henrik Jansberg

Henrik Jansberg

VANLØSE KULTURSTATION har stadig deres minifestival Folkefesten – Festival for moderne folk. Det sker 3. oktober fra kl. 10, og der sker en masse for børn i løbet af dagen. Kl. 14.30 spiller Henrik Jansberg folkemusik med børn, og 16. 15 spiller Stine Michel sine eventyrsange sammen med guitaristen Jan Rørdam og violinist Kristian Jørgensen. Kl. 20 blændes op for færøske og fantastisk Eivør, og som afslutning på denne fine folk-dag går Jansberg på scenen og giver den gas med deres nye, moderne folkemusik. Sammen med Henrik Jansberg består bandet af Rasmus Zeeberg, Morten Puper, Rasmus Brylle og Steffan Sørensen.

FOLKROSKILDE.DK er i fuld gang med endnu et flot efterårsprogram. To koncerter er afviklet, og 4. oktober følger Phønix featuring kinesiske Sangka på den specielle harpe guzheng. 25. oktober spiller irske Tupelo, 15. november spiller Nordic, og 13. december bydes på dobbeltkoncert med Søren Korshøj og Christensen & Kanne Trio.

FOLK CLUB FYN har også programmet klart. Det starter med Zenobia på Dexter i Odens d. 30. september og fortsætter med Andreas Tophøj & Rune Barslund d. 14. oktober samme sted.

I Strib præsenterer GUF – God underholdende folkemusik 30. september David Francey & Mark Westberg, 27. oktober Dissing & Andersen og 30. november skotske Tannahill Weavers. Til først- og sidstnævnte koncerter er der gratis adgang, men man skal reservere billet.

Spillemandskredsen.dk informerer om stævner og kurser.

Folkedanseren.dk har deres nye sæsonprogram klar.

København har ikke umiddelbart meget at byde på. Café Bartof har dog enkelte aftener, hvor man kan høre folk til sin bæredygtige cappuccinoJ. Tjek selv datoer, billetter osv..Der er heldigvis mange flere aktiviteter, og vi vil benytte lejligheden til at opfordre alle musikarrangører til at informere rootszone.dk, så vi kan få fyldt vores kalender endnu bedre ud, end Per Dyrholm allerede gør. Som nogle nok bemærker, er vi i denne artikel slet ikke i hovedlandet, dvs. de jyske spillesteder. Men det råder vi bod på snarest.

tupelo

Tupelo Fotos: Per Dyrholm