I løbet af august lancerede sanger, sangskriver og guitarist Maria Elisabeth et nyt koncept, der kombinerer vandringer i naturen med en naturvejleder med en koncert bagefter. Hun akkompagneret af Jakob Gusevik Wredstrøm samt af stemningsskabende lydfiler produceret af hende selv og Henrik Balling fra Gangway.

Koncertvandringerne ligger i forlængelse af hendes spritnye album Circle The Woods, der udkom 31. august. Albummet åbner med ”Need To Connect”, som røber, at Maria Elizabeth rummer en del følelser for ABBA i sit musikhjerte. Nogle af albummets numre er mere afdæmpede, sensitive og æteriske, meget smukke faktisk. Hun er uddannet ved musikkonservatorier i Danmark og USA og har været udøvende klassisk guitarist, og det er tydeligt på nogle numre mere end på andre. Men hun slap sin indre pop-pige ud allerede på albummet Like A Feather (2011) og på ”Se med hjertet” (2013). På Circle The Woods medvirker også

Henrik Balling (piano), Mikkel Riber (bas), Kim Thomsen (trommer), Michael Hartmann (guitar) og Andreas Tophøj (violin) foruden Maria Elizabeth selv på vokal og guitar.

Fire af naturvandringerne med efterfølgende koncerter blev gennemført i august, og d. 13. september starter en ny række. Den første event finder sted i Vilsbøl Plantage i Thy 13. september, den anden i Moesgaard Skov ved Aarhus d. 15. september. Så bliver det i Jagtens Hus i Mols Bjerge på Syddjurs d. 16., og efter en kort pause fortsætter Maria Elisabeth på Silkeborg Bad d, 21. september. Så hedder det Gryden ved kalkbruddet i Faxe 23. 9., Fyns Hoved Camping i Kerteminde 23.9. og d. 30. september bliver det Kulturhuset Elværket i Frederikssund.

Vandreturene og koncerterne sker med støtte fra Statens Kunstfond og i samarbejde med bl.a. Dansk Naturfredningsforening og Vallø Slot. Naturvejlederen skal sikre en både sansende og informativ vandring helt tæt på og i naturen. Som Maria Elisabeth siger, så ”er der tusindvis af gaver i naturen, som kan hjælpe os med vores egen forvandling og udvikling. Det handler blot om at opholde sig derude og at iagttage og lytte”. Efter vandring og før koncert serveres snacks og kildevand.

Teksterne på det spritnye album kredser alle om naturens symbolik og dens mange cirkler. De er på den ene eller anden måde inspireret af naturen og også af den amerikanske forfatter og psykolog Ginny Anderson, som har skrevet bogen ”Circling San Francisco Bay”. Hende lærte Maria Elisabeth at kende for nogle år siden og har vandret med hende netop ved San Francisco Bay. Bogen betyder også meget for hende og er en klar inspirationskilde.

Nogle af disse tekster får deltagerne uddrag af på turene, og der sættes spot på de steder, hvor teksterne matcher naturoplevelser, som beskrives i numrene på ”Circle the Woods”. Som Mary Elisabeth siger det: Uanset om vi bor i byen eller på landet, er vi alle omgivet af naturens soundtrack hver eneste dag. Vinden i trækronerne, fugle der synger, og regnen der risler. Men vi ejer ikke naturen, og den er ikke vores. Men vi er en del af naturen og kan ikke overleve uden den”.

Andre koncerter i efteråret er 19. september på Svanen, Skive Havn i, på Kulturnatten i København d. 12. oktober, hvor hun spiller i Dansk Forfatterforening, og på Tårnborg (Brorsons Hus) i Ribe d. 15. december.