Og hvem er så det? De fire unge mænd – tre amerikanere og en nordmand, er et oldtime stringband ved navn The Moose Whisperers. De mødte hinanden på diverse festivaler i North Carolina og Virginia, og sidste år deltog de så sammen i en konkurrence i Clifftop, West Virginia, som de faktisk vandt. Det er efter sigende det nærmeste, man kan komme et verdensmesterskab i den musik, så det er et ung kompetent band, som nu spiller et par koncerter i Danmark og tre i Norge. Med sig har de en splinterny CD, som vistnok først udgives helt officielt, når de torsdag d. 18 januar spiller på Riksscenen i Oslo.

Men først spiller de på århusianske Gyngen lørdag 13. januar, og søndag eftermiddag gælder det Koncertkirken Blågårdsplads i København. Det sker fra kl. 16 til 18. PÅ violin er det Mattias Thedens fra Oslo, født 1999, som selv har vundet ungdomskonkurrencer både som Hallingdanser og violinist, og ligeledes har han vundet priser i USA. Jake Blount fra Washington DC spiller banjo, violin og synger – og har en bachelor i musikteknologi, mens Johann Miller giver den gas på bas. Ben Nelson er noget ældre end de andre, født i 1983, spiller guitar og synger. Han er ligesom Miller fra en musikerfamilie i staten Virginia.

The Moose Whisperers fortsætter efter de to danske koncerter med at spille i hhv. Gjøvik, Oslo og Hamar. De lyder som et frisk pust på danske scener, så mød gerne talstærkt op i Gyngen og i den stemningsfulde kirke på Blågårds Plads.