Lørdag 17. februar afholder Roskilde Folkedanserlaug deres Dobbeltbal 2018 med Sønderhoning- og Roskildedag. Det sker fra kl. 20 til 23.30 på Østervangsskolen på Astersvej 15. Jæ Sweevers og trioen Bjerager/Grue/Damlund spiller op i skolens festsal, og det plejer vistnok at gå ganske livligt for sig. Der er åbent for alle, entreen er 150 kr. ved indgangen, og så er der selvfølgelig salg af diverse drikkevarer, både varme, kolde og små sorte.

Før festen er eftermiddagen gået med kurser på Østervangsskolen. Kurserne starter hhv. kl. 13 og 14 – og det er Sønderhoningdansekursus med Rikke Rasmussen og Sønderhoningspil med instrumentundervisning i violin og harmonika med Peter Uhrbrand og Ole Mouritzen. Tilmelding: aftenskolelirumlarum@gmail.com. Desuden kan man fra kl. 16.45 lige nå en times danseintroduktion med Roskildedanse ved Poul Bjerager m.fl. Dette er gratis og kræver ikke tilmelding.

Poul Bjerager, violin, Bjarne Grue, harmonika, og Al Damlund, klarinet, (foto) arbejder med at udvikle den glemte skat med traditionsfolkemusik og -danse fra Roskilde- og Lejreegnen. Dansene er mest gængse standarddanse fra 1800-tallet (vals, polka, mazurka osv.) foruden et stort antal specifikke turdanse fra egnen. Under ballet introducerer musikerne dansene i fornødent omfang. Poul Bjerager har i de seneste år gransket i, hvad der findes i den lokale traditionsfolkemusik og dansetradition og udbygger derfor materialet årligt.

Musik- og dansetraditionen med Sønderhoningmusik- og dans fra Fanø har været spillet i en ubrudt linje siden 1700-tallet med polsdanse og musik. Og det er ikke mindre end 38. år, at Fanø-orkestret Jæ Sweevers spiller til dobbeltballet i Roskilde. Man må formode, at orkestrets pianist Kirstine Uhrbrand, ikke har været med fra starten, men hun er født og opvokset i Roskilde. Nu hedder residensen Tønder, hvor hun er adm. direktør. Udover hende spiller Peter Uhrbrand, Ole Mouritzen og Jens Mouritzen

Hvis du vil deltage og vide mere, så kontakt Jens Markvard Andersen, der er formand for Roskilde Folkedanserlaug. Tlf. 61 60 11 04 eller på mail jensmarkvardandersen@outlook.com. Se mere om kurser, mulighed for festmiddag på Hua Long og bal på:

http://roskildefolkedanserlaug.weebly.com/kommende-arrangementer.html